Місто має відстояти позицію стосовно погашення державою боргів КП “Теплоенергетик” за попередні роки.

Понеділок, 26 липня 2021 11:23

На цій тезі сьогодні, 26 липня, під час щопонеділкової апаратної наради загострив увагу підлеглих міський голова Андрій Райкович. У Кропивницькому вже стартували локальні необхідні заміни мереж, паралельно виготовляються проєкти кількох котелень, триває співпраця з USAID щодо комплексної схеми теплопостачання міста. Це серйозні завдання на майбутнє. Але пріоритет на сьогоднішній день - підготувати усі необхідні документи, щоб максимально відстояти у відповідних інстанціях позицію міста стосовно погашення державою боргів КП «Теплоенергетик» за попередні роки.

- Надзвичайно важливе питання пов’язане з розрахунками за різницю в тарифах, за штрафні санкції, що виливаються в сотні мільйонів гривень. Лише в нас по газу в межах 800 мільйонів гривень заборгованості, - прокоментував Андрій Райкович. - Ви знаєте, скільки бились над ухваленням закону 3508, який пройшли непростий шлях діалогів. І реалізація цього закону для нас важлива.

Тому КП ”Теплоенергетик”, управління ЖКГ, юридичне та фінансове управління отримали завдання до кожної позиції підійти відповідально і грамотно та підготувати відповідний пакет доказової бази, яку мають прийняти, зарахувати і відшкодувати.

- Це надзвичайно відповідальна і знакова робота, за яку вже необхідно взятися. Це шанс нормалізувати фінансовий стан КП «Теплоенергетик». Не сприйму жодних відмовок: не встигли, не зрозуміли, щось втрачено. “Теплоенергетик”, це момент істини і ваш обов'язок перед містом, - наголосив Андрій Райкович.

 

Усі новини