Міський голова Кропивницького Андрій Райкович вручив найактивнішим бджолярам міста кубки “Золото Арістея”

Середа, 19 серпня 2020 12:47

Медовий ярмарок «KROPhoney fest» розпочав свою роботу у Кропивницькому сьогодні, 19 серпня. Організаторами свята бджолярів виступили Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата, обласна державна адміністрація та міська рада Кропивницького.

На фестиваль зібралися бджолярі з усієї області, відвідувачам пропонували не лише мед,  а й продукцію бджільництва, яку охоче роз купували гості фестивалю. Пасічники пропонували мед різних сортів: акацієвий, лісовий, з липи та гречки, різнотрав’я. На прилавках були представлені найрізноманітніші продукти  бджолиного виробництва: прополіс, напої з меду, медове пюре та навіть ліки бджолиного виробництва.

З відкриттям фесту його учасників привітав міський голова Андрій Райкович.

-  Щиро вітаю всіх вас з одвічним солодким барвистим Спасом. Упродовж останніх п’яти років у центрі нашого міста на усі свята вирували ярмарки. Ви не просто бортники, досвідчені бджолярі. Ви неоціненні професіонали - творчі, роботящі. Споконвіку ваша справа ризикова, але благородна. Завдяки вам наше місто, наш край завжди з медом! А це - сила, неймовірна смакота, здоров'я і великий труд. Я знаю, як нелегко зараз догледіти пасіку, вберегти від шкідників, захистити від негоди, - зазначив Андрій Райкович. - Це дуже нелегкий труд. Тому низький уклін всім бджолярам нашого краю!

За ініціативи міського голови Кропивницького Андрія Райковича вперше на фестивалі започатковано номінацію “Золото Арістея”.  У грецькій міфології Арістей був першим бджолярем. Міський голова вручив її найактивнішим представникам цієї професії з усієї України, які були учасниками всіх ярмаркових сезонів у Кропивницькому.

Нагороди отримали майстри бджолярської справи Микола Голуб, Віктор Горбачов, Дмитро Коптаренко, Ірина Кудря, Наталія Бігун, Микола Гречаний Олена Мельник, Катерина Боса, Анастасія Войчук, Олександр Іщенко та  Валерій Ромащенко.

Усі новини