Міський голова Андрій Райкович подякував кропивничанам за стійку громадянську позицію у протистоянні з «ВАТ «Кіровоградгаз»

Понеділок, 19 березня 2018 12:00

Система газопостачання у Кропивницькому  є надзвичайно серйозним, принциповим і стратегічним питанням, без надійної її організації неможливе стабільне проведення опалювального сезону для житлового фонду та закладів комунальної інфраструктури. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 19 березня.

- Мені важко дати  нові оцінки діям очільника “Кіровоградгазу” Всі і все висловили і побачили на власні очі, - наголосив очільник міста. – Вся країна бачила, як зухвалий монополіст, не зважаючи на загрозу перебування тисяч дітей у холодних дитячих садках і школах, відключав від газу котельні міста. Я не хочу довго обговорювати поведінку цього пана. Це для нього дуже багато честі, але скажіть, з чим можна порівняти ситуацію, коли депутатам, громаді, ветеранам АТО не дають зайти в адміністрацію “Кіровоградгазу”? Це що режимний об'єкт?! Скажіть, якби керівник такої серйозної структури чинив правомірні дії, він би тікав зі свого робочого місця?! Він би боявся вийти до громади?!  Серйозний, відповідальний керівник  вів би нормальний, конструктивний діалог із міською владою.

Опалювальний сезон в реальних фінансових, економічних, технологічних умовах не лише в нашому місті, а скрізь в Україні, є надзвичайно складним процесом, підкреслив міський голова.

- І навіть в умовах, що склалися, місто, обидва теплогенеруючих підприємства розраховуються за спожитий газ згідно з обумовленими позиціями. Ми нічого не ховаємо і нічого не затримуємо, - відзначив Андрій Райкович. – В питаннях газопостачання є відповідні державні регуляторні документи, а серйозним регулятором виступає власне сама держава, яка суттєво впливає на стан розрахунків за енергоносії. Але, при всьому, на кожний початок місяця теплогенеруючі підприємства міста виходять з нульовим балансом по сплаті рахунків за газ і це дає можливість пройти складну процедуру подальшого отримання номінацій на газ. Мій заступник Олександр Мосін і сьогодні перебуває в Києві, в НАК «Нафтогаз України», щоб вирішувати ці питання.

Андрій Райкович також  щиро подякував депутатам, громадським організаціям, ветеранам АТО, міським активістам, освітянам, працівникам житлово-комунальних підприємств за стійку громадянську позицію.

- Я дякую чесним, порядним, професійним журналістам, які об'єктивно висвітлюють цю непросту ситуацію, - сказав міський голова. - Після прямого ефіру я подякував обласній філії суспільного телебачення, поліції, нацгвардії — за розуміння. Якщо хочете, я розцінюю це як високий місцевий патріотизм. У такі моменти це дуже важливо, коли громада разом, коли люди об'єднані і захищають свої права у мирний, справедливий спосіб. Керівництву “Кіровоградгазу” краще усвідомити, що час монопольного диктату, свавілля, та ще коли країна воює із зовнішнім агресором, такий час минув! І не варто перетворюватись на внутрішнього ворога міста, яке є обласним центром, і в якому 240 тисяч жителів і низка важливих стратегічних об'єктів.

У той же час, Андрій Райкович звернувся до мешканців міста з проханням своєчасно і у повному обсязі розраховуватися за послуги теплопостачання, адже це є гарантією стабільного проходження опалювального сезону. Станом на березень поточного року, за отримане тепло дисципліновано сплачують 72% абонентів КП «Теплоенергетик» і 82% - ДП «Кіровоградтепло».

Враховуючи великий суспільний резонанс, який викликали дії керівництва ВАТ «Кіровоградгаз» у Кропивницькому та масові акції протесту, до яких вдалися містяни,  депутати міської ради звернулися до очільника міста з пропозицією провести позачергову сесію міської ради, на якій детально проаналізувати ситуацію, що склалася.

Усі новини