Міський бюджет 2019 Кропивницького працюватиме на громаду!

Понеділок, 26 листопада 2018 15:12

У міській раді Кропивницького триває процедура формування міського бюджету на 2019 рік. Головні завдання соціально-економічного розвитку міста у наступному році вже визначені і взяті до виконання відповідними виконавчими органами. Про це повідомив міський голова Кропивницького Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 26 листопада.

- Ми формуємо міський бюджет 2019 року, який буде працювати на громаду, - наголосив очільник міста. – Такий порядок, можливо не задовольнить тих депутатів, які планують зайнятися політикою замість вирішення життєдіяльності громади обласного центру.

Серед пріоритетних напрямків бюджетного фінансування у наступному році Андрій Райкович назвав подальший розвиток комунального пасажирського транспорту.

- При цьому ми не ставимо перед собою мету воювати з приватними перевізниками, - підкреслив міський голова. – наші двері завжди відкриті для співпраці, але для партнерів, а не для таких собі Остапів Бендерів.

Значна увага буде приділена підготовці до тепломодернізації у Кропивницькому. Сумний досвід розриття свіжого асфальтового покриття по вулиці Чорновола свідчить про нагальну необхідність переведення центральної частини міста на автономні системи теплопостачанні у першу чергу. Тут, відзначив Андрій Райкович, всі проблемні і важливі для громади об’єкти будуть готуватися до переходу на опалення від модульних котелень.

- Є будинок, чи споруда в центральній частині міста – необхідно переводити її на автономне опалення з проведенням усіх необхідних розрахунків потужності, - зазначив очільник міста.

Великі сподівання у 2019 році покладені і на розвиток технічного забезпечення у сфері житлово-комунального господарства. Це і будівництво власного асфальтового заводу, і закупівля спеціалізованої техніки для нанесення дорожньої розмітки різного типу, і придбання автомобілів для вивезення твердих відходів з міських цвинтарів та снігоочисної техніки для ЖЕО.

- Не містечкові інтереси, а інтереси міста ми ставимо в центр уваги при розробці міського бюджету. Я не задоволений особисто в деяких випадках якістю асфальту, який стелять на вулицях міста, - зауважив Андрій Райкович. – Покриття викришується, гарантійні зобов’язання на термін служби доріг не виконуються. Комунальний асфальтовий завод дозволить вирішити відразу декілька завдань: підвищить якість дорожніх ремонтів і створити додаткові легальні робочі місця у Кропивницькому.

Усі новини