Міська влада тримає на жорсткому контролі питання відновлення зелених насаджень замість знесених

Четвер, 12 липня 2018 15:54

Сьогодні, 12 липня, на площі біля міської ради Кропивницького зібрались громадські активісти, які виступають проти знесення дерев в обласному центрі. Щоб прояснити ситуацію і розповісти громаді, які дерева були знесені і чому, до активістів вийшов профільний заступник міського голови Олександр Грабенко.

- Ми завжди прислуховуємось до громади. Ніхто самовільно дерева не зносить. Міська влада надає дозвіл тільки на ті дерева, що знаходяться у незадовільному стані, і виключно після їх обстеження, - наголосив Олександр Грабенко. - Якщо ж на замовлення підприємця зносу підлягають здорові дерева, то в осінньо-весняний період він повинен здійснити заміну зелених насаджень. Такі питання ми тримаємо на жорсткому контролі.

Заступник міського голови зазначив, що цієї осені по вулиці Академіка Тамма буде висаджено 340 дерев на заміну знесених. До того ж між міською владою та ДП"СхідГЗК" Інгульська шахта підписаний меморандум, згідно якого восени поточного року у місті мають висадити більше 600 дерев.

Крім того Олександр Грабенко наголосив на необхідності розчищення від старих дерев русла річки Інгул. За інформацією завідувача сектору екології та природоохоронної діяльності Галини Негоди, під час останньої зливи дерева, які попадали у річку, перекрили рух води, що призвело до підтоплення прилеглих вулиць.

Усі новини