Міська влада просить дотримуватись маршрутів руху великовагових транспортних засобів

Четвер, 25 червня 2020 16:50

Сьогодні, 25 червня, відбулася нарада з питання організації руху великовагового транспорту в місті Кропивницькому під головуванням заступника міського голови Андрія Паливоди.

- На сьогодні склалася вкрай тяжка ситуація зі станом дорожнього покриття міста, яка не дає змоги забезпечити безпеку руху вулицями обласного центру. Під дією високих температур дорожнє полотно стає менш тривким до навантажень. Рухаючись розігрітою дорогою великоваговий транспорт лишає на ній колії, які згодом приводять до появи тріщин та вибоїн, - звернув увагу заступник міського голови.

Задля збереження існуючої мережі автомобільних доріг від передчасного руйнування та недопущення деформування дорожнього полотна з першого дня літа обмежили рух великовагових транспортних засобів фактичною масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн.

Такі обмеження вводяться задля зменшення руйнувань асфальтобетонного покриття доріг при температурних показниках повітря вище +28 градусів.

Починаючи із 22 червня інспектори Укртрансбезпеки спільно з поліцейськими почали перевіряти вантажні автомобілі на в’їзді до обласного центру.

Сьогодні під час наради заступник міського голови Олександр Вергун звернувся до представників підприємств з проханням дотримуватись маршрутів руху великовагових транспортних засобів.

- Ми розуміємо, що автомобільні дороги обласного центру набагато кращі, ніж об'їзна магістраль. Тому й звертаємось до вас в першу чергу берегти міські дороги!, - наголосив заступник міського голови Олександр Вергун. - Ми можемо повністю заборонити рух великовагових транспортних засобів відповідно до закону “Про автомобільні дороги”. Але не робимо цього, йдемо вам на зустріч.

В планах міської влади на 2020 рік ремонт вулиці Вокзальної. Крім того, за словами Олександра Вергуна, розробляється стратегічний проект по капітального ремонту проспекту Промислового, Інженерів та вулиці Руслана Слободянюка.

По завершенню наради учасники зустрічі домовились регулювати ситуацію з великогабаритним транспортом аби не було проблем на транспортних магістралях міста.

Усі новини