Міська влада Кропивницького звертається до містян з проханням утриматися від відвідування водойм на Водохрещу

П'ятниця, 15 січня 2021 15:26

19 січня християни відзначають Хрещення Господнє - третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу. Цього дня освячують воду. Вважається, що 19 січня, вода в річках і інших водоймищах знаходить чудодійну силу і здатна навіть зцілити. Купання на Водохрещу – християнський обряд, що символізує очищення від гріхів.

На Водохреща багато людей приходить до традиційних місць для купання у Кропивницькому: Новомиколаївський пляж, Ковалівський («Дитячий пляж»), території біля ресторанного комплексу «Тиха гавань» на річці Сугоклія та біля джерела Святого Даниїла, не лише набрати цілющу воду, а й скупатися в ополонці, що призводить до значного скупчення людей.

У зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, Кабінетом Міністрів України на всій території України встановлено карантин та запроваджено протиепідемічні заходи.

У свою чергу, через різке зростання кількості захворювань на COVID-19, постановою уряду від 09.12.2020 року № 1236 на території України з 08 січня 2021 року до 24 січня 2021 року додатково до запроваджених обмежувальних протиепідемічних заходів передбачено низку ще суворіших заборон, у тому числі проведення всіх масових заходів.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Кропивницької міської ради звертається до мешканців міста із застереженням дотримуватися встановлених урядом заборон та утриматися від відвідування водних об’єктів під час святкування Водохреща.

Контроль за виконанням протиепідемічних заходів покладено на органи Національної поліції та Держпродспоживслужбу.

Усі новини