Міська влада Кропивницького стала на захист дівчат - сиріт

Середа, 16 серпня 2017 17:38

Сьогодні, 16 серпня, у міській раді Кропивницького відбулася прес-конференція виконуючого обов’язки начальника служби у справах дітей Тетяни Тимоховської та начальника юридичного управління Марини Смаглюк за результатами службового розслідування щодо порушення майнових прав сестер Чернявських.

За словами Тетяни Тимоховської, після смерті багатодітної матері дві неповнолітні її доньки 2001 і 2002 років народження були віддані під опіку прийомній сім’ї. У цей час старша донька оформила будинок на себе, умовивши двох братів відмовитись від спадщини на її користь.

- Після оформлення усіх необхідних документів, старша сестра продала будинок, залишивши молодших ні з чим, - зазначила Тетяна Тимоховська. - Але за законом, житло, у якому прописані неповнолітні діти, повинно зберігатись до досягнення ними повноліття. Служба у справах дітей міської ради повинна була призначити відповідальну особу на прийняття дітьми спадщини, але цього не було зроблено.

Як з’ясувалось під час службового розслідування подібний випадок далеко не поодинокий. Тому міський голова Кропивницького Андрій Райкович дав доручення перевірити усі справи неповнолітніх дітей на предмет відчуження майна в обласному центрі, а керівника служби звільнити.

Наразі, аби будинок не продали нові власники, комісія з питань захисту прав дитини, яка провела своє засідання відразу після прес-конференції. прийняла рішення та зобов’язала службу у справах дітей підготувати позовну заяву до суду про недійсність договору купівлі-продажу. Також члени комісії запропонували прийомним батькам дівчат виступити у якості третьої особи, щоб брати участь у судових засіданнях та відстоювати право дітей на відчужене майно

Усі новини