Міська влада Кропивницького спільно з НАК «Нафтогаз України» готує проект оптимізації централізованого теплопостачання

Четвер, 9 листопада 2017 16:37

У Кропивницькому існує 92 житлових будинки, послуги з централізованого опалення у яких отримують власники однієї-двох квартир. Про це повідомив заступник міського голови Олександр Мосін під час Дня депутата сьогодні, 09 листопада.

- Необхідність подавати теплоносій до будинків з одиничними абонентами значно здорожчує вартість централізованого теплопостачання, – відзначив Олександр Мосін. – Економічно доцільним було б від’єднання таких квартир від мереж з облаштуванням автономної системи опалення.

Враховуючи, що більшість з власників таких помешкань, а їх близько 240, є людьми малозабезпеченими, міська влада спільно з НАК «Нафтогаз Україна» ініціювала спільний проект, реалізація якого дозволить вирішити проблему.

Планується, що, у разі прийняття міською радою відповідного рішення, вартість встановлення в таких квартирах індивідуального опалення буде профінансована із трьох джерел: 50% - з міського бюджету, 35% - за рахунок коштів спільного проекту НАК «Нафтогаз Україна» та Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) і 15% - від власників житла.

Усі новини