Міська влада Кропивницького на сторожі прав людей праці

Понеділок, 24 лютого 2020 18:46

Протягом двох останніх тижнів у Кропивницькому, на виконання доручення Прем’єр-міністра України щодо легалізації праці у сфері торгівлі товарами та послугами, тривав черговий етап державного контролю.

Як повідомив начальник відділу з питань праці міської ради Микола Рибак,  інформаційна кампанія щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин, активно проводилася відділом у січні – лютому 2020 року.

- За результатами попередньої превентивної діяльності, у період із 10 по 21  лютого поточного року проводились інспекційні відвідування, - відзначив Микола Рибак. -  Інспектори праці відділу перевірили діяльність 13 роботодавців, які за моніторинговими даними січня мають потенційно незадекларованих працівників.

Переважна більшість суб’єктів господарювання, які в контексті нелегальної зайнятості потрапили до переліку ризикових, спішно оформили з працівниками офіційні трудові відносини.

Проте, є й такі, що так і не усвідомили свою відповідальність. Зокрема, інспектори праці  виявили та зафіксували три випадки  допуску осіб до виконання роботи без укладених трудових  договорів.

За результатами інспекційних відвідувань відносно двох фізичних осіб-підприємців та однієї юридичної особи складено приписи про усунення виявлених порушень та вживаються заходи щодо притягнення їх до відповідальності за використання незадекларованої праці згідно з вимогами чинного законодавства України.

Микола Рибак в чергове закликав роботодавців:

Зробіть крок назустріч вашим працівникам!

Не чекайте, коли до вас завітає інспектор праці!

Своєчасно та правильно оформлюйте трудові відносини!

Усі новини