Міська влада Кропивницького допоможе самотнім літнім людям придбати телевізійні приймачі Т2

Понеділок, 3 вересня 2018 14:24

В ніч на субботу, 01 вересня, Україна майже повністю вийшла із зони аналогового мовлення. Кіровоградська область стала однією з перших, де телевізійне віщання перейшло у цифровий формат.

Від початку реформи телевізійного мовлення було зрозуміло, що певні проблеми з новими цифровими приймачами обов’язково з'являться. Особливо це стосуватиметься людей похилого віку, самотніх, тяжко хворих.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович вже доручив міській “Гарячій лінії” відслідкувати подібні звернення громадян, реєструвати контакти цих людей.

- Я звертаюсь до керівників районів - дайте команду управлінням соцзахисту, терцентрам з'ясувати за категорією самотніх людей похилого віку, хто реально не має цього тюнера, – поставив завдання Андрій Райкович. - Я не думаю, що це захмарна цифра. Але ми повинні допомогти таким мешканцям міста з придбанням необхідного обладнання. А управління соціальної підтримки населення через коригування в галузевій програмі централізовано перерахує кошти на придбання цих приймачів. Люди похилого віку, особливо нужденні, не повинні залишитись без телебачення, бо для них це частина життя.

Усі новини