Міська влада і громадський сектор Кропивницького: разом до Перемоги!

Середа, 27 квітня 2022 15:31

Сьогодні, 27 квітня, секретар міської ради Олег Колюка зустрівся із волонтерами міста, що опікуються вимушеними переселенцями, аби предметно обговорити допомогу і підтримку від міської влади, якої потребують наразі очолювані ними громадські організації у своїй роботі.

Досвідом діяльності міського Гуманітарного центру за два місяці війни, що зараз працює на базі НВО №34, ділилися його співкоординаторки Інга Дуднік та Олена Горобець. Зараз досвід цього центру готові переймати вже й інші громадські організації, за цим приїздять і голови територіальних громад області. Волонтерам центру вдалося налагодити чітку роботу з переселенцями за записом - таким аналогом електронної черги з використанням QR-коду та гугл-форми. Єдине, що має бути надійно захищеним — це робота із реєстром людей, які звертаються по допомогу, адже йдеться про використання персональних даних.  І в цьому процесі, наголошує Олег Колюка, необхідно максимально чітко дотримуватися усіх законодавчих норм.

- Те, що ви ведете волонтерські реєстри внутрішньо переміщених осіб — це важлива робота, але і дуже чутлива тема, адже вона пов'язана із використанням персональних даних, і треба подбати про максимальний захист цієї інформації, аби не допустити зловживань сторонніх осіб, - наголосив Олег Колюка.

Натомість волонтери запевнили, що працюють виключно у правовому полі і про це також подбали.

Наразі засновники Гуманітарного центру планують його розширення: окрім громадської організації “Територія успіху”, яка стала  основою, уже офіційно планують доєднатися до волонтерської роботи іще дві громадські організації - “Джерело” та “Планета”. Відтак, потрібні нові приміщення,  з чим і звернулися волонтери за допомогою до міської влади. Управління освіти міської ради  уже підготувало кілька варіантів на розгляд. Про це під час зустрічі повідомила очільниця управління Лариса Костенко.

Важливою також є і координація роботи між волонтерськими центрами, що допоможе чітко формулювати актуальні потреби, які оперативно закриватимуться постачальниками — на що вказав Олег Колюка. Допомогти в технічній організації цієї роботи, зокрема, попрацювати над спеціальними гугл-формами, слідкувати за їх заповненням готові у міській раді.

Серед інших питань, що розглянули учасники зустрічі — створення і налагодження роботи в місті громадської пральні, організація роботи окремої їдальні, де харчування хоч і буде платним, але відпускатимуть його за собівартістю та залучення до спільної роботи із волонтерами соціальних працівників, які займатимуться маломобільними групами населення серед переселенців.

Усі новини