Міська рада сприятиме релокації виробничих підприємств із зони бойових дій на територію Кропивницького

П'ятниця, 25 березня 2022 13:15

Жодного дня у Кропивницькому не призупиняли свою роботу підприємства харчової промисловості, які виробляють хліб і хлібобулочні вироби, м'ясопродукти, ковбасні вироби. На цьому наголосив заступник міського голови Михайло Бєжан, коментуючи ситуацію у сфері промисловості обласного центру.

- Станом на 25 березня у Кропивницькому працюють більше половини промислових підприємств, значна частина з яких -  це підприємства харчової, легкої промисловості та машинобудування, - відзначив посадовець – Важливо, що у складних умовах режиму воєнного стану у Кропивницькому забезпечили безперебійне постачання своєї продукції  підприємства харчової промисловості. А це гарантувало стабільну наявність у закладах торгівлі міста такої важливої продукції, як хліб,  олія,  м'ясопродукти.

Михайло Бєжан повідомив, що лише за останній тиждень в обласному центрі відновили свою діяльність три підприємства  з виготовлення харчових продуктів, лакофарбової продукції і вагодозуючого обладнання та приладів.

На жаль бойові дії в багатьох регіонах України обумовили порушення логістичних зав'язків, ускладнили отримання сировини та комплектуючих із інших промислових міст, призвели до загострення ситуації із кадровим забезпеченням підприємств спеціалістами.

В таких умовах міська рада забезпечує тісну взаємодію і координацію роботи із підприємствами промисловості в питаннях відновлення їх виробничої діяльності, поставок товарів в торговельну мережу, бронювання спеціалістів для забезпечення безперебійної роботи підприємств та сприяння в працевлаштування працівників, які прибули до міста із інших територій України.

- В умовах суттєвого розширення видів і обсягів державної підтримки для діяльності бізнесу Кропивницька міська рада закликає керівників підприємств промисловості поновити виробничу діяльність, опрацювати із підприємствами - постачальниками сировини і комплектуючих деталей, які залишилися в містах України, де проводяться бойові дії, можливість перенесення їх виробництв на територію Кропивницького, - підкреслив заступник міського голови. -  Міська рада забезпечить сприяння релокації підприємств із зони бойових дій до обласного центру, зокрема у підборі відповідних площ для розміщення виробництва, кадрів та в інших питаннях.

Перехід на роботу в умовах воєнного стану – важливе завдання, як для реального сектору економіки, так і для органів влади різних рівнів.

 

Усі новини