Міська рада Кропивницького завершила процедуру добровільного приєднання територіальної громади селища Нового

П'ятниця, 14 лютого 2020 17:08

Міська рада Кропивницького своїм рішенням завершила процес приєднання Новенської селищної територіальної громади до Кропивницької міської територіальної громади.

Остаточне рішення про добровільне приєднання ухвалили депутати на черговому засіданні дев’ятнадцятої сесії міської ради сьогодні, 14 лютого.

Депутатський корпус затвердив і план організаційних заходів, які мають забезпечити таке приєднання.

Зокрема, буде проведений розрахунок обсягу доходів та видатків територіальної громади міста Кропивницького після приєднання, здійснено моніторинг закладів, які утримуються за рахунок бюджету органу місцевого самоврядування, що приєднується, майна активів та зобов’язань селищної ради, будуть проаналізовані стан, потреби та вироблені пропозиції щодо розміщення органів місцевого самоврядування та державних органів на території селища Нового.

Крім того, мають бути напрацьовані перспективний план формування на території громади, що приєднується, мережі підприємств та установ для надання публічних послуг, зокрема у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту та житлово-комунального господарства.

Цього дня міська рада Кропивницького також прийняла рішення про припинення Новенської селищної ради шляхом приєднання до міської ради Кропивницького та утворила комісію з реорганізації селищної ради під головуванням заступника міського голови Кропивницького Андрія Паливоди.

На виконання власного рішення про добровільне приєднання, депутати міської ради утворили Новенський старостинський округ з центром у селищі міського типу Нове і затвердили Положення про старосту.  До проведення чергових місцевих виборів обов’язки старости виконуватиме селищний голова територіальної громади Сергій Денисенко.

Таємним голосуванням народні обранці припинили повноваження секретаря Новенської селищної ради Ірини Огаль і поіменним – заступників селищного голови Сергія Щекатуріна і Вадима Масленникова та керуючу справами виконкому селищної ради Олену Шаповал.

На завершення процедури, міська рада утворила відділ з питань інфраструктури Новенського старостинського округу міської ради Кропивницького у кількості 13 штатних одиниць та збільшила кількісний склад виконавчого комітету міської ради Кропивницького до 18 осіб і ввела до його персонального складу Сергія Денисенка – виконуючого обов’язки старости селища Нового.

Усі новини