Міська рада Кропивницького оголошуєт конкурс на міську художню премію імені Бориса Вінтенка

Середа, 25 квітня 2018 09:22

З 03 травня 2018 року по 15 липня 2018 року оголошується прийом творів на здобуття художньої премії імені Бориса Вінтенка, встановленої Міською радою міста Кропивницького. Премія присуджується за особливі заслуги перед територіальною громадою міста в сфері образотворчого мистецтва, популяризацію в творах живопису, графіки, скульптури, монументального та декоративно-прикладного мистецтв культурної та історичної спадщини міста, створенні його позитивного іміджу в Україні та за її межами.

Премія присуджується на конкурсній основі і лише 1 раз за життя.

На здобуття премії висуваються завершені твори професійних художників створеніпротягом останніх трьох років, що пройшли фахове випробування (участь у всеукраїнських, обласних та міських художніх виставках, розгляд професійноюхудожньою радою, тощо) та отримали громадське визнання і стали відомими не пізніше як за два місяці до дати присудження премії. 
У разі, коли робота є колективною, то колектив претендентів не повинен перевищувати трьох осіб.

Висунення творів на здобуття премії проводиться установами культурно-мистецького спрямування як державної так і не державної форми власності (музеї, галереї та ін.) та громадськими організаціями.

Для участі в конкурсі на здобуття премії подається:

  • заявка-подання в якій зазначається назва твору, термін його виконання, ім’я по батькові автора (авторів),
  • мотиви висунення творів на здобуття премії, 
  • якісні фоторепродукції творів розміром 10 х 15 (у разі потреби подаються відеоматеріали, а також матеріали в електронному вигляді), 
  • анотація художника про твір чи серію творів, 
  • протоколи розширеного засідання колегії, зборів, установ, організацій, підприємств, художніх рад, правлінь творчих спілок тощо. Всі матеріали оформлюються номінантами на здобуття премії в презентаційний альбом, 
  • копія документа, що посвідчує особу претендента (претендентів).

Не допускаються до участі в конкурсі особи, які виконували адміністративні, консультативні чи організаторські функції за посадою, удостоєні за цю роботу державної нагороди.

У разі невідповідності поданих документів вимогам, визначеним вище, а також якщо їх подано після закінчення встановленого терміну, такі документи розгляду не підлягають та повертаються на запит претендента на здобуття Премії.

Конкурсні матеріали приймаються відділом культури і туризму Кіровоградської міської ради за адресою: 25006 м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 41, Відділ культури і туризму Міської ради міста Кропивницького.
 
 
Контактна особа: тел. (0522) 24-25-70
kultura@krmr.gov.ua
Даценко Надія Яківна
 
Більш детальна інформація у вкладенні
 

Усі новини