Минулого року у Кропивницькому вперше запроваджена щорічна стипендія кращим спортсменам та матеріальне заохочення їхнім тренерам

Середа, 15 лютого 2017 09:49

У Кропивницькому функціонують 8 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, школа вищої спортивної майстерності та дитячо-юнацька футбольна школа Академія футбольного клубу «Зірка». Про це повідомила заступник міського голови Наталія Дзюба під час своєї звітно прес-конференції у міській раді.

За інформацією Наталії Дзюби, у дитячих спортивних закладах обласного центру займаються фізичною культурою і спортом 4205 дітей, що становить близько 18 % від загальної кількості дітей шкільного віку у Кропивницькому.

Минулого року рішенням Кіровоградської міської ради створено ще один комунальний заклад «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 4”, який прийняв своїх перших вихованців із 01 вересня.

У 2016 році на утримання чотирьох дитячо-юнацьких спортивних шкіл міської ради профінансовано 11, 225 млн. грн, ( у 2015 році – 7646,9 тис. грн) у т.ч. на виплату заробітної плати з нарахуваннями – 8,10 млн. грн, на проведення спортивних заходів і навчально-тренувальних зборів – 305,4 тис. грн.

Виконано капітальний ремонт покрівлі стрілецького тиру комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 3», на ці роботи із міського бюджету профінансовано 1,09 млн. грн.

За кошти міського бюджету для дитячо-юнацьких спортивних шкіл придбано: обладнання на загальну суму 620,0 тис. грн.

Впродовж минулого року спортсмени Кропивницького брали участь у 223 змаганнях різного рівня (за 2015 рік – 212 ). Учні ДЮСШ міської ради 675 раз ставали переможцями та призерами всеукраїнських і міжнародних змагань (за 2015 рік – 530 ).

Чемпіонами України стали 82 спортсмени, 10 - завоювали Кубки України.

Дмитро Яковенко (легка атлетика) та Кеджау Ньябалі (дзюдо) взяли участь у XXXI Літніх Олімпійських іграх в м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

Із 7 по 18 вересня в Бразилії відбувалися XV Літні Паралімпійські ігри. Кропивницький на найпрестижніших змаганнях представляли четверо атлетів. За підсумками змагань Євген Зінов’єв завоював золоту медаль у складі збірної команди України з футболу, Андрій Деревінський - дворазовий бронзовий медаліст у плаванні, Анастасія Мисник - срібна призерка зі штовхання ядра (легка атлетика), Ольга Свідерська - володарка срібної та двох бронзових нагород з плавання.

Спортсменам-призерам Паралімпійських ігор 2016 року та їх тренерам виплачена одноразова грошова винагорода на загальну суму 550,0 тис. грн, зокрема: Ольга Свідерська (володарка срібної та двох бронзових нагород) - 300,0 тис. грн на придбання житла, Зінов’єв Євген (золота медаль) – 50,0 тис. грн, Деревінський Андрій (дві бронзові медалі) – 60,0 тис. грн, Мисник Анастасія (срібна медаль) – 40,0 тис. грн, Кузніцова Олена (тренер Деревинського Андрія та Свідерської Ольги) – 80,0 тис. грн, Соколовський Олег (тренер Мисник Анастасії) – 20,0 тис. грн.

На чемпіонаті світу зі стрільби кульової серед спортсменів із вадами слуху, що проходив 9-14 вересня в м. Казань, учні КДЮСШ № 3 Олександр Костик і Сергій Фомін стали чемпіонами світу.

На чемпіонаті Європи з гирьового спорту серед юніорів, що проходив у травні в місті Гдиня (Польща), учень КДЮСШ № 1 Геннадій Тимофєєв завоював дві срібні нагороди.

У 2016 році у Кропивницькому вперше запроваджена щорічна стипендія кращим спортсменам та матеріальне заохочення тренерам за високі спортивні досягнення на офіційних всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Для цього у міському бюджеті було передбачено 45,0 тис. грн.

Протягом 2016 року в місті проведено 206 спортивних змагань, фізкультурно-оздоровчих і спортивно-масових заходів, у яких взяли участь біля 23,5 тис. мешканців та гостей міста.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13