Михайло Бєжан: Стратегію розвитку Кропивницької громади розроблятимемо разом

Середа, 14 квітня 2021 16:02

Департамент з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Кропивницької міської ради розпочинає розробку проєкту Стратегії розвитку Кропивницької міської територіальної громади на 2022 – 2030 роки. Головне завдання цього документа – забезпечення зростання економічного потенціалу громади, удосконалення інфраструктури міста, підвищення якості комунальних послуг тощо.

Вища динаміка розвитку, смарт-спеціалізація, акцент на модернізацію та розвиток нових технологій мають стати ключовими акцентами  розвитку громади. Всі етапи розробки і реалізації амбітного проекту тримає на особистому контролі міський голова Андрій Райкович.

Обговорення нового бачення, цілей, підходів стратегії «Кропивницький-2030» буде супроводжуватися аналізом стратегічних даних, роботою структурних підрозділів і депутатів міської ради над розробкою галузевих SWOT-аналізів і формування пріоритетів за широкої участі громадян. Адже стратегія – це спільне бачення майбутнього громади жителями, органами влади, підприємцями, науковцями і зовнішніми партнерами.

- Ми багато чого робили і до цього часу, багато буде зроблено в нинішньому і наступному роках, але потрібна загальна стратегія розвитку громади, щоб громадяни могли бачити перспективу реалізації ідей, а ми, як виконавчі органи ради, теж могли б рухатися вперед по чітко визначеному плану та бачити кінцеву мету своєї роботи, – відзначив заступник міського голови Михайло Бєжан. – У нас є програми розвитку тієї чи іншої галузі, але вони більш детальні: визначається, де і в якому обсязі будуть проводитись ремонти вулиць, житлового фонду тощо. І так по кожній галузі: від молодіжної політики – до розвитку інфраструктурних обʼєктів. А повинно бути щось глобальне, тобто стратегічний документ. Це і розвиток міської транспортної мережі, і впровадження електронних квитків, і закупівля нових тролейбусів. І так по кожній галузі окремо – освіті, медицині, культурі, соціальній політиці тощо. Тому ми і приступаємо до розробки проєкту стратегії «Кропивницький- 2030». І до грудня цього року ми повинні пройти всі етапи її розробки, відпрацювати  питання з робочими групами, які будуть створені, з громадянами, які захочуть взяти участь в роботі цих робочих груп, або мають креативні ідеї щодо розвитку міста.

Свої пропозиції можна надсилати на електронну адресу strategy@krmr.gov.ua. Працівники департаменту відбиратимуть ті, які корелюватимуть із баченням міського голови, заступників, керівників управлінь, долучатимуть до робочих груп ініціативних громадян, представників громадських організацій, вивчатимуть їхні пропозиції і працюватимуть над їх реалізацією.

Усі новини