Ми, кропивничани – творчі та талановиті!

Четвер, 8 червня 2017 15:56

«Ми, кропивничани – творчі та талановиті!» - саме таку символічну назву має малюнок одного з переможців художнього конкурсу «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря до Міжнародного дня захисту дітей у 2017 році, урочистості з нагоди нагородження яких нещодавно відбулися в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна.

І це дійсно так. А впевнитися в цьому мають можливість всі мешканці та гості міста, завітавши до музею і ознайомившись з представленою виставкою творів переможців та учасників конкурсу. Малюнки, виконані акварельними та гуашевими фарбами, скульптурні композиції з соленого тіста, ляльки-мотанки, декоративні твори в техніці килимарства та керамічні доробки яскраво презентують палітру дитячої та юнацької творчості кропивницьких учнів та студентів. Талановиті юні митці, віком від 8 до 22 років, під керівництвом своїх досвідчених викладачів створили натюрморти і пейзажі, портрети і сюжетні композиції, які відображають наше сьогодення та історію міста, українські традиції та звичаї, а також мрії і фантазії підростаючого покоління. Виставка не лише викликає приємні емоції, а й наповнює дитячою безпосередністю та юнацьким максималізмом у сприйнятті світу з усіма його нинішніми подіями і все ж вірою у перемогу добра і мистецтва - як прояву вселенської любові людства.

Організатори конкурсу вкотре впевнилися в актуальності заснування такого художнього конкурсу, який сприяє розвитку дитячої та юнацької творчості, надає можливість учням та студентам реалізувати власні творчі здібності, а також виявляє та підтримує талановиту молодь і викладачів. Про це зазначила в своєму виступі начальник відділу культури і туризму Кіровоградської міської ради Анна Назарець під час нагородження переможців конкурсу, а заслужений художник України Андрій Надєждін, який очолює журі конкурсу, та кандидат мистецтвознавства, доцент мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Олена Кириченко ще й наголосили на престижності проведення конкурсу саме в меморіальному будинку видатного художника і педагога Олександра Осмьоркіна, з нагоди відзначення 125-річного ювілею якого і була присвячена цьогорічна тема конкурсу: «Класичні види образотворчого мистецтва».

Слова вдячності звучали від всіх учасників конкурсу, але особливо теплим був виступ дочки Леоніда Бондаря, іменем якого названий конкурс, Тетяни Бондар - викладача дитячої художньої школи ім. О.О.Осмьоркіна, яка зауважила, що цей конкурс є гідним вшануванням пам’яті її батька – прекрасного художника і талановитого педагога, який все своє життя присвятив дітям, навчаючи їх образотворчому мистецтву та прищеплюючи їм високі естетичні смаки. А директор дитячої художньої школи ім. О.О.Осмьоркіна Ганна Тимофієнко передала до музейних фондів скульптурну роботу учня дитячої художньої школи ім. О.О.Осмьоркіна Єгора Бублика «Сократ. Пам’яті Л.І.Бондаря присвячується» (викладач Олександр Кривко), зазначивши, що Леонід Іванович і справді був філософом у житті, а ще творчою особистістю та мудрим учителем, вихованці якого з впевненістю виконують його настанови любити мистецтво.

Завершився захід музичним привітанням переможця конкурсу Ольги Шлапак - учениці дитячої школи мистецтв, яка одночасно навчається у двох відділах, опановуючи образотворче мистецтво і гру на традиційному українському музичному інструменті

бандурі, та загальною фотосесією переможців і учасників конкурсу біля прекрасної архітектурної будівлі музею.

Чернова Віта, директор
художньо-меморіального
музею О.О.Осмьоркіна

Усі новини