Мешканці постраждалого від вибуху будинку у Кропивницькому отримають компенсацію на винайм житла

Вівторок, 24 травня 2022 17:40

Сьогодні, 24 квітня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Кропивницької міської ради під головуванням секретаря міської ради Олега Колюки.

Цього дня виконком прийняв низку важливих для всієї територіальної громади рішень у період дії воєнного стану. Зокрема, члени виконкому погодили необхідні доповнення до переліку та обсягу закупівель товарів, робіт і послуг, необхідних для забезпечення потреб Кропивницької міської громади, внесли зміни до програми територіальної оборони та підтримання постійної мобілізаційної готовності міста Кропивницького, комплексної програми розвитку ЖКГ та безпеки дорожнього руху у Кропивницькому та програми профілактики та протидії злочинності «Безпечне місто», опрацювали питання соціального захисту та захисту прав дітей, прийняли рішення з житлових питань.

На виконання взятих на себе зобов’язань перед мешканцями будинку за адресою Попова, 24, який постраждав від вибуху газу, виконком виділив із резервного фонду бюджету територіальної громади на безповоротній основі кошти у сумі 188 тисяч гривень для надання допомоги громадянам, відселеним із першого та другого  під’їздів  на оренду та найм житла для тимчасового проживання терміном на один місяць до закінчення аварійно – відновлювальних робіт. Фінансовому управлінню міської ради доручено внести необхідні зміни до розпису бюджету Кропивницької міської територіальної громади.

Іншим рішенням виконавчий комітет надав допомогу по чотири тисячі гривень 65 жителям цього будинку  в якості відшкодування орендної плати за винайм житла шляхом перерахування на карткові рахунки.

Цього дня члени виконкому також вирішили надати одноразову грошову допомогу 20 учасникам операції Об'єднаних сил на загальну суму 60 тисяч гривень. Крім того, щомісячну грошову допомогу отримуватимуть 39 членів сімей загиблих та зниклих безвісти учасників АТО/ООС у розмірі 2,5 тисячі гривень.

Виконавчий комітет затвердив і виплату щомісячної допомоги двом дітям загиблих учасників АТО на період навчання у вищих навчальних закладах. Ця виплата також становить 2,5 тисячі гривень.

Щомісячні грошову допомогу отримуватимуть іще 66 членів сімей загиблих та зниклих безвісти учасників АТО/ООС у розмірі 1 тисяча гривень.

Окрім цього виконавчий комітет погодив рішення про надання одноразової адресної грошової допомоги за депутатськими зверненнями для 79 кропивничан, які опинилися у скрутних життєвих обставинах, на загальну суму 713,4 тисячі гривень.

Усі новини