Ментальне здоров’я – опора якості життя людини: у Кропивницькому молодь опановувала першу психологічну допомогу

Середа, 24 квітня 2024 13:51

Лекцію – інтерактив для молоді з надання першої психологічної допомоги організували спеціалісти управління молоді та спорту Кропивницької міської ради спільно з волонтерами Кіровоградської обласної організації Українського Червоного Хреста у молодіжному центрі «Кома» у понеділок, 23 квітня.

Учасниками практикуму цього дня стали студенти та курсанти Донецького державного університету внутрішніх справ.

- Ментальне здоров’я — це опора якості життя людини, її адаптивних можливостей, працездатності та ефективної соціальної взаємодії. В умовах стресу психіка піддається дії різних по силі та характеру чинників і в залежності від цих факторів та індивідуальних особливостей психіки ми можемо спостерігати реакції в діапазоні від нормальних, пограничних до патологічних, - звернула увагу курсантів волонтерка Юлія.

Волонтери разом із молоддю розглянули історії людей, які переживали різні порушення в психоемоційній сфері, ознайомили з алгоритмом надання першої психологічної допомоги, навчили корегувати рівень стресу в організмі за допомогою фізичних та дихальних вправ.

У Кропивницькій міській раді, відповідно до сформованих  цільових програм, передбачено низку заходів з підтримки ментального здоров’я молоді та сімей, - відзначила зазначила заступниця начальника управління молоді та спорту Кропивницької міської ради Катерина Черкасська

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28