Менше критики, більше конструктиву

Субота, 22 липня 2017 17:25


Секретар міської ради Андрій Табалов за останній час кілька разів зустрічався з мешканцями першого виборчого округу, що в Кропивницькому, хоча сам відповідає за округ на Великій Балці. Справа в тому, що перший виборчий округ рік тому після того, як депутат, за яким було його закріплено, склав свої повноваження, залишився без свого представника у міській раді. Тож Андрій Табалов взяв на себе зобов’язання ним опікуватися. Під час минулої виїзної зустрічі мешканці порушили ряд проблем, актуальних для мікрорайону, які стосувалися, в основному, житлово-комунальної сфери. За результатами зустрічі секретар міської ради провів нараду з комунальними службами міста й дав відповідні доручення. А сьогодні на вулиці Героїв України відбулася ще одна зустріч.
Цього разу люди висловлювали не тільки пропозиції і зауваження, а й дякували міській владі за те, що вона звертає увагу на їх проблеми та оперативно їх вирішує. Стосовно ж питань, які вони порушували, то їх спектр був досить широкий – це і погані дороги, і організація незаконних парковок, і бродячі тварини. За будинком № 36, звернули увагу мешканці, є великий пустир, на якому буяє амброзія. Також йшлося про проблеми з роботою каналізаційної системи.
Варто зауважити, що Андрій Табалов неодноразово наголошував: під час таких зустрічей обов’язково мають бути присутніми керівники виконавчих органів міської ради, комунальних служб. Тоді вони оперативніше реагуватимуть на зауваження кропивничан, до того ж зможуть безпосередньо на місці дати обґрунтовану відповідь на те чи інше питання. Ця зустріч стала яскравим підтвердженням раціональності організації зустрічей в такому форматі. Зокрема, керівник місцевого підрозділу ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Валентина Давидчук, яка була присутня на цій зустрічі, відразу ж взяла собі на замітку питання щодо обстеження та промивки каналізаційних колодязів.
Ще одна проблема, яку порушили мешканці, стосувалася розміщення на першому поверсі одного з багатоповерхових будинків магазину. До нього постійно під’їжджають автомобілі, а це заважає перехожим і навіть створює небезпечні ситуації. Андрій Табалов пообіцяв, що зустрінеться з власником приміщення і по сприятиме у вирішенні цього питання. Крім того, йдеться під час цієї зустрічі і про соціальне партнерство бізнесмена із мешканцями – напевне, якщо він хоче господарювати в цьому мікрорайоні, було б логічно взяти участь у благоустрої прилеглої території.
Ще виборців не влаштовує те, яким чином триває зараз ремонт прибудинкової території, як облаштовуються ливневі стоки. Посадовець пообіцяв, що у виборців буде можливість поспілкуватися з підрядчиком та висловити свої претензії. 
Підсумовуючи результати зустрічі, Андрій Табалов підкреслив, що порівняно з попередніми такими спілкуваннями, критики прозвучало значно менше, зате більше було конструктиву.
- У перші рази зауважень було багато, зустрічі тривали по кілька годин, - зазначив Андрій Табалов. – Звичайно, і цього разу була критика, озвучувалися певні проблеми, але це нормальний процес. Абсолютно правильно каже міський голова: коли беремось вирішувати якусь проблему, треба все дороблювати. І головне – дослухатися до думки жителів міста. Самі ж громадяни нам чимало можуть підказати. Наприклад, вони говорять: добре, що в плані ремонту – два під’їзди конкретного будинку, але що робити з іншими? Логічніше і ефективніше в плані використання бюджетних коштів було б завершити ремонт повністю. Це економія часу, коштів, люди були б задоволені. Думаю, це правильна тактика, коли взялися за щось, зробили, а потім пішли далі. Загалом же, нам вдалося сьогодні провести конструктивну плідну зустріч, яка є корисною і для мешканців, і для влади.


Джерело:http://www.vechirka.com.ua/menshe-kritiki-b-lshe-konstruktivu
 

Усі новини