Медичний простір міста треба осучаснювати, створюючи необхідні умови для лікування хворих на Covid - 19: Андрій Райкович

П'ятниця, 24 квітня 2020 13:11

Сьогодні, 24 квітня, під час засідання сесії міської ради, міський голова Кропивницького Андрій Райкович поінформував депутатів про ключові тези щодо поточного моменту, пов’язаного з перебігом карантину в умовах надзвичайної ситуації через коронавірус. Вірус і його наслідки не вивчені, мало досліджені і доволі підступні як для економіки так і для життя людей.

- Я вважаю, що ми не опинилися в ступорі і не зовсім з голими руками взялися боротись з вірусом, - зауважив Андрій Райкович. – Бо кілька років тому, зуміли всі разом суттєво оновити медичний простір міста. Спасибі, що підтримали мою ідею щодо гемодіалізного та інсультного центру, а також пологового будинку і, звісно, стосовно другої черги інфекційного відділення на 12 боксів, нині воно служить і для дорослих.

Літо та стабільне тепло можуть подарувати людству затихання пандемії, та поступове відновлення економіки. Але лікарі і науковці світового рівня застерігають стосовно другої хвилі пандемії на осінь. Тому літню паузу, на думку Андрія Райковича, необхідно максимально швидко і розумно використати.

- Ми повинні вже нині думати над питанням розширення госпітальної інфраструктури, осучаснювати і вдосконалювати медицину. Це наразі буде пріоритетним питанням в медичному просторі міста. Я не панікер, але мені здається, ця хвороба так просто не відступить. А наші можливості нині поки обмежені.

 

Усі новини