Медична допомога учасникам АТО/ОСС у Кропивницькому надається у повному обсязі за рахунок коштів міського бюджету

П'ятниця, 2 жовтня 2020 09:56

Заклади охорони здоров’я Кропивницького, відповідно до своїх функцій, забезпечують надання всебічної і якісної безкоштовної медичної допомоги учасникам бойових дій в зоні антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил та членам їх сімей, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їхніх родин, а також членам сімей загиблих чи померлих учасників АТО, ООС у повному обсязі виключно за рахунок коштів міського бюджету та інших, не заборонених чинним законодавством надходжень.

Для ефективного виконання цього важливого соціального завдання міською радою розроблена і реалізується Комплексної програма підтримки учасників антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил в східних областях України та членів їх сімей на 2017–2022 роки.  На 2020 рік Програмою передбачені видатки у сумі 1, 369 мільйона гривень.

На виконання заходів програми та забезпечення соціального захисту учасників АТО/ООС медичними закладами фактично використано станом на 30 вересня 2020 року кошти у сумі 511,тисяч гривень, у тому числі на забезпечення:

  • продуктами харчування, лікарськими засобами та виробами медичного призначення уразі стаціонарного лікування на суму 172,4 тис. грн;
  • акушерської та гінекологічної допомоги на суму 47,0 тис. грн;
  • щорічного медичного обстеження і диспансеризацію на суму 28,9 тис. грн;
  • безкоштовного зубопротезування та лікування стоматологічних захворювань на суму 122,9 тис. грн;
  • безоплатного відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування на суму 139,6 тис. грн;
  • дітей від 0 до 6 років лікарськими засобами за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування на суму 1,0 тис. грн.

Усі новини