Майже 136 тисяч щеплених: у Кропивницькому проаналізували перебіг кампанії з вакцинації від COVID-19

Середа, 10 листопада 2021 15:58

Сьогодні, 10 листопада, Кропивницький міський голова Андрій Райкович взяв участь в засіданні Ради розвитку громад Кіровоградської області. Її учасниками стали заступник Міністра охорони здоров'я - Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, керівники громад та територій області. Одним із основних питань порядку денного засідання виявився стан проведення кампанії з вакцинації населення від COVID-19.

В обласному центрі станом на сьогодні, 09 листопада, зроблено 135 805 щеплень від коронавірусу. Першу дозу вакцини отримало 81 107 містян, другу - 54 698. Медики Кропивницького вакциновані майже на 87%, освітяни на 93,4%.

Але ситуація із захворюваністю на COVID-19 в обласному центрі залишається напруженою. Нині в Кропивницькій ЦМЛ на стаціонарному лікуванні перебувають  402 пацієнти, «ковідні» пневмонії зафіксовані  у 97 осіб. В реанімації – 21 пацієнт.

У той же час, міський голова Андрій Райкович, розуміючи необхідність у додатковій медичній апаратурі, зумів залучити до Центральної міської лікарні п’ять додаткових апаратів високопоточної зволоженої подачі киснево - повітряної суміші. Ці системи – остання надія для вкрай тяжких пацієнтів на перших порах їхньої госпіталізації. Таких систем в ЦМЛ вже 7.

Директор департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА Олег Рибальченко подякував міському керівництву за те, що тримає ситуацію з захворюваністю на контролі, закуповує нову апаратуру для порятунку людей і закликав очільників усіх громад підтримати такі активності.

Усі новини