Масштабні ремонтні роботи і будівництво доріг запланували у Кропивницькому на 2021 рік

Вівторок, 6 липня 2021 12:39

У 2021 році на капітальний та поточний ремонт доріг у Кропивницькому передбачено майже 90 мільйонів гривень. Про це повідомив заступник міського голови Олександр Вергун під час брифінгу в міській раді сьогодні, 06 липня. Посадовець надав перелік вулиць, де заплановані ремонти, детально розповів про об'єми робіт, який необхідно там виконати і про фінансування, необхідне для цього.

Так, за словами Олександра Вергуна, на капітальний ремонт доріг в Кропивницькому на поточний рік передбачено 36,4 мільйона гривень. У переліку об'єктів є і перехідні з минулого року, зокрема, вулиці Кропивницького, Петра Левченка, Габдрахманова і Шкільна, роботи по них виконано на 95%.

На черзі по капітальному ремонту стоїть провулок Алтайський, вулиці Чернишевського та Василя Нікітіна На останню з обласного дорожнього фонду, за інформацією Олександра Вергуна, виділено субвенцію близько 9 мільйонів гривень. Із підрядною організацією, що ремонтуватиме вулицю Василя Нікітіна уже визначилися і роботи розпочнуться найближчим часом. Триває ремонт вулиці Чернишевського і провулку Алтайського, що у спільній зв'язці стануть важливою транспортною магістраллю для міської лікарні, яка перебазується до колишньої медсанчастини №19.

- В наших планах — будівництво нової дороги від вулиці 40 років Перемоги до Кримської, що повинна з'єднати два мікрорайони міста: Завадівку і Масляниківку разом із селищем Гірничим. Розробляється техніко-економічне обґрунтування. Це буде велике капіталовкладення, бо ж передбачається і будівництво шляхопроводу через річку, тому ми звертаємося і до народних депутатів, щоб залучити державну субвенцію, - зазначив Олександр Вергун.

У переліку вулиць, де заплановано капітальний ремонт цього року - вулиці Металургів, Сергія Сєнчева, Руслана Слободянюка,  Мозеса Гомберга та проспект Промисловий.

- По вулиці Металургів від початку об’їзної дороги селища Нового і до кінцевої зупинки маршруту № 274  заплановано повністю капітальний ремонт із новими тротуарами, бордюрами, опорами для вуличного освітлення, велосипедною доріжкою. Проєктно-кошторисна документація готова. Необхідно близько 100 мільйонів гривень, -  але це непідйомна сума для міського бюджету, ми звертаємося і до народних депутатів, і в Кабінет Міністрів щодо фінансування робіт з державних програм. І за один будівельний сезон такий об'єм робіт навряд чи можна виконати. Розпочнемо цього року, ближче до Дня Незалежності, з демонтажу, фрезерування чи заміни опор, а завершувати будемо вже в наступному, - розповів посадовець.

Щоб вивільнити центральну частину міста від великовантажного транспорту, що рухається до Балашівської промзони будуватимуть об'їзну дорогу.

Ремонтні роботи на проспекті Промисловому від кільця на 101-му мікрорайоні до вулиці Руслана Слободянюка в стадії проєктування. Як зазначає Олександр Вергун, на ремонт вулиці Слободянюка також потрібно не менше 100 мільйонів гривень, бо ж проводитимуться роботи паралельно із заміною усіх інженерних мереж, як-то зараз відбувається по вулиці Вокзальній.

Що стосується поточного ремонту доріг, то ця стаття видатків передбачає 55,5 млн грн. І це з урахуванням державної субвенції 50 млн.грн.

І поточний ремонт цього року здійснюється по одному об'єкту, це якраз і є вулиця Вокзальна.

- Роботи ведуться уже не перший місяць. Мережі водоканалу по вулиці Вокзальній замінено на 80%, і вже розпочинають заміну каналізаційних мереж, - повідомив заступник міського голови.

- Вулиця буде відремонтована від автостанції №2 до залізничного вокзалу. Ми вивчили стан проїжджої частини, тротуарів — вони ще можуть слугувати кілька років, тому й обмежуємося наразі поточним ремонтом.

Як пояснив далі Олександр Вергун, КП “Універсал 2005” із запізненням вийшло на ремонти після осінньо-зимового періоду через несприятливі погодні умови.  Наразі грейдери щодня працюють на вулицях міста. Із квітня поточного року на підприємстві використали 452 тони асфальтобетону та усунули ямковість на площі 3346 м².

Також із  квітня для установки ямкового ремонту "УЯР" використали 19 тонн бітумної емульсії, 155 тонн щебеню. Загалом, цим методом усунено 1950 м² ямковості.

 

 

Усі новини