Людмила Романів: щоб відродилася нація, в Україні має народжуватися багато дітей!

Середа, 27 квітня 2022 12:10

За два місяці війни у Кропивницькому пологовому будинку народилося 250 немовлят, з яких 35 народили мами-переселенки з Києва, Харкова, Маріуполя, Миколаєва. Про це повідомила генеральний директор медзакладу Людмила Романів.

- Багато кропивничанок, які мали народжувати вдома, через війну поїхали в безпечні місця. Кропивницький натомість прийняв вимушених переселенців із міст, де йдуть бойові дії, у тому числі і майбутніх мам, які народили у нас. Ми дуже радіємо такому поповненню. Всі дітки народилися здоровими на радість батькам і нам, - розповідає Людмила Романів.

Пологовий будинок, за словами очільниці закладу, має все необхідне для забезпечення породіль і пацієнток. Сюди надходить гуманітарна допомога із зарубіжжя, від бізнесменів, волонтерів, благодійних організацій.

- Нам поки всього вистачає. Ми вдячні всім за допомогу і матеріальну, і досвідом. Зараз у пологовому будинку працюють представники благодійної організації “Лікарі без кордонів”, які вчать наших медиків надавати психологічну допомогу та правильно діяти в разі застосування хімічної і біологічної зброї, - каже Людмила Романів.

Лікарка наголошує, що сьогодні зберегти і народити дитину надзвичайно важливо для України.

- Є жінки, які хочуть перервати вагітність, бо бояться невідомості, війни. Ми вмовляємо кожну зберегти вагітність і народити. У цій війні уже загинуло стільки українців, що нам треба народжувати багато дітей. Ми — нація нескорених, нас має бути багато, щоб перемогти ворога. І ви знаєте, майже всіх майбутніх мам, які сумніваються народжувати чи ні, ми переконуємо залишити дитину, - каже Людмила Романів.

Фото: https://dozor.kr.ua/

Усі новини