Любов до України розпочинається з любові до рідного краю: у Ковалівському парку Кропивницького відбувся туристично-краєзнавчий фестиваль

П'ятниця, 1 червня 2018 16:41

Ковалівський парк гостинно прийняв кропивницьких дітлахів у перший день літа. Дитяче свято з нагоди Міжнародного дня захисту дітей розпочалося тут з масової ранкової руханки, яку провела майстер спорту України з художньої гімнастики, тренер, хореограф спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву Ольга Кастанді.

І першим, хто привітав дітвору з початком літа став секретар міської ради Андрій Табалов, який разом з ними активно робив фізкультурні вправи і демонстрував переваги здорового способу життя.

Сьогодні, 01 червня, улюблене місце відпочинку кропивничан – Ковалівський парк перетворився на маленьке дитяче містечко, де кожний мав можливість знайти собі улюблену розвагу, де на всіх відвідувачів чекала насичена і цікава програма.

Не обійшли цього річ і найменших учасників свята – для них організували традиційну у Кропивницькому, вже восьму за хронологією акцію «Місто в пелюшках» організатором якої стала редакція газети «Україна-центр».

Гамірно і велелюдно була на майданчиках, де працювали фахівці міської централізованої бібліотечної системи. Вони пропонували різноманітні майстер-класи, виставки, правовий квест «У пошуках скарбів», а для малечі - яскраве анімаційне шоу «Цуценячий патруль», тістопластику «Світ у дитячих руках», марафон дитячого малюнка «Розмалюй рідне місто в кольори веселки», а також Fashion фото на згадку.

Вихованці закладів позашкільної освіти та центрів естетичного виховання при закладах загальної середньої освіти міста демонстрували власні таланти у святковій концертній програмі, яка не залишила байдужим жодного глядача. А на майстер - класах з декоративного-ужиткового мистецтва творився дитячий ажіотаж.

Найбільша ж активність спостерігалася на локаціях туристьско-краєзнавчого фестивалю «Люби і знай свій рідний край», ініціаторами якого виступив відділ культури і туризму Міської ради міста Кропивницького спільно з обласним центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді. Також у фестивалі взяли участь туристичний клуб «Мандри», медичний коледж ім. Є.Й. Мухіна, льотна академія Національного авіаційного університету, команда EKVITAS CLUB та товариство «Червоного хреста».

В рамках фестивалю його учасники змагалися у спартакіаді з велотуризму. Шукали правильні відповіді у квесті зі спортивного орієнтування, знайомилися з презентацією туристичного потенціалу Кропивницького, вчилися надавати «першу медичну допомогу», та переглянули фотовиставку «Туризм нас єднає». Ну, а яскравим фіналом фесту стала смачна польова каша. приготовлена на вогнищі.

Усі новини