Літня торгівля у Кропивницькому набула офіційного статусу

Четвер, 11 травня 2017 20:05

Торгівля на літніх майданчиках у Кропивницькому від сьогодні отримала офiцiйний статус. Виконавчий комітет міської ради затвердив перелік місць під розміщення відкритих майданчиків для здійснення підприємницької діяльності на території обласного центру.

Загалом підприємці висловили бажання розмістити літню торгівлю у 57 точках на території Кропивницького. Із ни – 53 біля закладів ресторанного господарства і 4- без прив’язки до стаціонарних об’єктів.

Члени виконкому детально розглядали і обговорювали кожну позицію – вислуховували представників громадськості, з’ясовували наявність скарг від мешканців міста у роки попередньої діяльності, зважали на думку правоохоронних органів і на рішення судів.

Таким чином, через наявність судового рішення, яким визнано “літній майданчик” капітальним будівництвом, не отримали підтримки, а відтак і дозволу на літню торгівлю власники кафе «FAN CLAB» по вулицi Авiацiйнiй, 2/69. Але виконком залишив їм шанс повернути свою діяльність у законне русло і оформити споруду як стацiонарну.

Через наявнiсть значної кількості скарг від місцевих жителів на порушення режиму тишi у вечiрнiй час вiдтермiнували прийняття рішення по літньому майданчику біля кафе «Маркеш» по вулицi Великiй Перспективнiй, 62, кафе «Амшер» по вулицi Космонавта Попова, 20, корпус, 1 та кафе «Зефiр» по вулицi Соборній, 22.

Без прив’язки до закладів ресторанного господарства дозволили здійснення літньої торгівлі бiля РАГСу по вулиці Космонавта Попова, по вулицi Соборнiй, 1а та на територіях Ковалівського парку і Ковалівському пляжу.

За інформацією начальника управління торгівлі міської ради Сергія Горбовського, наступним кроком для підприємців стане укладання угод на здійснення торгівлі з відкритих майданчиків. За право відкритої торгівлі власники закладів сплачуватимуть до міського бюджету орендну плату у розмірі 15 гривень на метр квадратний. У разі, якщо вони не розберуть “літник” у зимовий період – орендна плата автоматично виросте до 150 гривень за метр квалратний. Дозвіл на літню торгівлю буде чинним впродовж трьох років, а цьогоріч місто розраховує отримати від такого бізнесу 180 тисяч гривень орендної плати.

Усі новини