“Літня школа – 2017” – школа майбутніх інженерів та економістів у Кропивницькому

Вівторок, 6 червня 2017 18:47

   Сьогодні, 6 червня,  у  Кропивницькому   інженерному коледжі  Центральноукраїнського    національного технічного університету відбулося урочисте відкриття «Літньої школи  -  2017». В урочистостях взяла участь і начальник відділу сім’ї та молоді міської ради Людмила Дорохіна.

Міська влада обласного центру вже четвертий рік поспіль підтримує ініціативу  Кропивницького інженерного коледжу  ЦНТУ на чолі з його директором Миколою Сторожуком організації літн6ьої школи для майбутніх інженерів.

- У 2013-2014 навчальному році, стало можливим залучення учнів шкіл міста до знайомства з цікавими професіями галузі машинобудування, - відзначив Микола Сторожук. -   Реалізувалася ініціатива у  проекті  «Літня школа». Його учасники  – восьмикласники – на базі машинобудівного коледжу  знайомилися з особливостями вищої інженерної,технічної та  економічної освіти через практичну, творчу та ігрову діяльність.

Організатори ставили перед собою мету створити для молоді школу нового формату з інтерактивними формами роботи, які  передбачають дієвий підхід до професійного самовизначення, сприяють розумінню учнями зв'язку вибору професії із загальною проблемою прискорення соціально-економічного розвитку країни,  формуванню життєво необхідної загальної компетентності підлітків.

-  «Літня школа – 2017», як і у попередні роки, виконує роль додаткової позаурочної форми роботи зі школярами, в основі якої - створення мотиваційного середовища для формування свідомого ставлення молоді до вибору майбутньої професії, реалізації свого покликання у житті, можливостей та талантів, - наголосила Людмила Дорохіна.

Програма роботи Літньої  школи   окрім занять професійного спрямування передбачає і поглиблене вивчення англійської мови, що сприятиме формуванню у підлітків мотивації щодо вивчення англійської мови за професійним спрямуванням.

 30 восьмикласників міста Кропивницького стали слухачами Літньої школи і готуються до вільного професійного самовизначення, правильного вибору професії під час творчої пізнавальної діяльності.

Фото: http://old.gre4ka.info/suspilstvo/36793-v-roboti-litnoi-shkoly-u-kropyvnytskomu-berut-uchast-35-shkoliariv-foto

Усі новини