Лише масова вакцинація від CОVID-19 дозволить оперативно створити колективний імунітет – Андрій Райкович

Понеділок, 2 серпня 2021 13:13

На сьогодні у Кропивницькому вже провакциновано майже 38 тисяч містян. За вихідні у виїзних пунктах щепили понад 220 осіб. Проте, на переконання Андрія Райковича, це ще замало для того, щоб виробити колективний імунітет.

- Я уважно аналізую щоденні зведення, зростаючі цифри і застереження головного санітарного лікаря України, який абсолютно чітко пояснює і прогнозує, що на нас чекає у разі незначного відсотка провакцинованого населення. Це не “страшилки”, а реальність. Краще не випробовувати долю, а виконати прості рекомендації лікарів. Зрештою і вони не із заліза. І ресурсів у медицини, навіть на рівні минулого року може не вистачити, - акцентував Андрій Райкович.
Позиція МОЗу чітка – в школах має бути провакциновано не менше 80% персоналу, інакше заклади не працюватимуть. Тож педагогів закликають активніше щеплюватись від небезпечної хвороби.

Разом із тим, управління охорони здоров'я, заступник міського голови Сергій Колодяжний отримали завдання бути готовими до будь-якого розвитку подій із захворюванням на коронавірус в місті.

- Маєте підготуватись до всіх випадків зміни в місті епідситуації. Проаналізуйте, які є запаси захисного одягу, лікарських, дезінфікуючих засобів. Порахуйте всі наявні кисневі точки, всі необхідні потреби. Ми повинні бути готовими до будь - якого розвитку подій. Має бути підготовлена медична база, персонал. – поставив завдання міський голова.
 

Усі новини