Легкоатлетичним забігом у Кропивницькому підтримали полонених українських захисників

П'ятниця, 28 квітня 2023 11:26

Забіг на підтримку українських військових, які перебувають у російському полоні об'єднав Кущівську громаду у Кропивницькому. Ініціювала захід директорка навчального закладу Наталія Вельгун на прохання мами полоненого Вадима Токаря, випускника Кущівської гімназії, військового 36-ї бригади морської піхоти - Наталії Токарь, а також дружини Ігоря Рудого, військового полку "Азов" - Олени Соколової.

Участь у забігу на підтримку полонених взяли понад 180 осіб. До учасників заходу приєдналися також учні та вчителі Преображенської та Подільської гімназій.

- Забіг вийшов символічний, бо частина колони рухалася швидкою ходою через різновіковий склад учасників. Дякую легкоатлетам Кропивницької ДЮСШ №2, які очолювали колону, що орієнтувалися на нас та враховували обставини заходу. Цим забігом ми хотіли привернути увагу громадськості та відповідальних осіб за формування списків для обміну полоненими. Українські військовослужбовці Вадим Токарь та Ігор Рудий після здачі в полон у Маріуполі знаходяться на території росії та окупованої Луганщини. Рідні не мають можливості отримати хоч якусь інформацію про стан їхнього здоров'я. Попри всі намагання достукатись до відповідальних осіб, які займаються формуванням списків на рівні Києва, результату поки немає. Сьогодні працювали з нами журналісти Суспільного, 1+1, "Гречки", було пряме включення на UA. Сподіваємося й віримо, що наші хлопці незабаром будуть у списках на обмін, - розповіла Наталія Вельгун.

Завершили забіг флешмобом "Пульсуюче материнське серце" та спільним виконанням Славня. Естафету передали Первозванівському ліцею, випускником якого є Ігор Рудий.

Усі новини