Лариса Кудрик: неухильне дотримання правил протикоронавірусного карантину суттєво збільшує шанси бути живим і здоровим!

Вівторок, 27 квітня 2021 15:44

Епідеміологічна ситуація у Кропивницькому  стала головною темою сьогоднішнього брифінгу у міській раді, який провела заступник начальника управління охорони здоров'я міської ради  Лариси Кудрик.

Стабільної та позитивної динаміки у боротьбі з пандемією COVID-19  поки що немає, відзначила Лариса Кудрик, ситуація залишається складною.  За вчорашню добу по Україні виявлено  7915 нових захворювань та зафіксовано 32 смерті. Загальна кількість інфікованих коронавірусом по Україні  щодня збільшується -  на сьогодні маємо 2038248 випадків. Статистика смертності по Україні теж залишається дуже високою. Вірус мутує, з'являються нові його штами. Сьогодні  очікується новий “індійський” штам вірусу, який, на жаль,  відрізняється великою летальністю. Його  вже виявлено в Турції.

За вчорашню добу по області зареєстровано 178 нових випадків захворювання, по Кропивницькому -  80. Динаміка поширення коронавірусної хвороби, як по області, так і по місту,   не стабільна та хвилеподібна.

- У стаціонарі № 1 Центральної міської лікарні, де розміщено 225 базових ковідних ліжок,   сьогодні перебувають 168 осіб з коронавірусною пневмонією. Ще 10 місць займають хворі з підозрою на  COVID-19. Загалом у двох стаціонарах ЦМЛ пневмонію лікують   382 пацієнти. Це свідчить про значне зростання кількості хворих. Вільних місць залишилося дуже мало, - наголосила Лариса Кудрик. -  19 із 20 реанімаційних ліжок теж зайняті. І ми розуміємо, що  після свят кількість хворих збільшиться. Вірус змінився і перебіг хвороби поважчав. До апаратів ШВЛ у Центральній міській лікарні  підключено 11 хворих, шестеро з яких інфіковані корона вірусом.

Станом на 27 квітня, у палатах  ЦМЛ працюють 9 бригад, 5 із них основні. У їхньому  складі  анестезіологи та лікарі інших профілів.  За інформацією Лариси Кудрик, медичних кадрів у місті, як і по всій Україні, катастрофічно не вистачає. Залучаються лікарі з інших закладів та поліклінічних об’єднань міста.

Лікарі теж несуть втрати:  зафіксовано три летальних випадки, у тому числі двоє сімейних  лікарів, що працювали в амбулаторії селища Гірничого.

- Зважаючи на небезпечну  ситуацію, закликаю кропивничан  відзначати Великодні та травневі свята вдома, у вузькому сімейному колі, - наголосила Лариса Кудрик. -  Обмежте поїздки в інші області, які перебувають у червоній карантинній  зоні. Будьте обачними, уникайте не викликаного необхідністю  спілкування. Такі превентивні  заходи збільшують шанси для вас і вашої родини бути здоровими і живими. Бережіть себе!

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13