Лариса Костенко: усі рекомендації Держпродспоживслужби за результатами перевірки ЗОШ №8 виконувалися негайно

Четвер, 4 лютого 2021 12:38

Сьогодні, 04 лютого, під час брифінгу у Кропивницькій міській раді начальниця управління освіти Лариса Костенко поінформувала представників ЗМІ про хід епідрозслідування причин захворювань учнів у загальноосвітній школі №8.

Епідрозслідування ще триває, спеціальна комісія працює - збирає результати досліджень, опрацьовує їх, наголосила начальниця управління. За словами Лариси Костенко, остаточні висновки будуть оголошені  наступного тижня.

- На початку розслідування результати аналізів, зібраних у їдальні та харчоблоці навчального закладу, відрізнялись, оскільки вони проводились різними лабораторіями в різний час. Представники Держпродспоживслужби після перевірки всіх приміщень на відповідність вимогам законодавства та Санітарного регламенту склали акт, у якому вказані всі виявлені порушення, зокрема, наявність кишкових інфекцій та сальмонели в одному із сирих продуктів. Крім того, після проведення бакдослідження працівників школи, виявлено невисіяні кишкові інфекції у 4-х осіб.

Лариса Костенко зауважила, що всі рекомендації фахівців Держпродспоживслужби після перевірки 28 лютого були негайно виконані керівництвом школи. Саме тому у висновках лабораторного центру за 29 січня порушень не виявлено.

Також лабораторним центром були проведені аналізи на стафілокок працівникам харчоблоку. За їх результатами, із п’яти забраних матеріалів в одному виявлено стафілокок. Ці ж аналізи проведено дітям, які звернулись до сімейних лікарів за медичною допомогою: з восьми осіб у чотирьох виявлено стафілокок.

- Працівник, у якого виявлено стафілокок, відсторонений від роботи, і нині перебуває на лікуванні. До роботи він буде допущений тільки після повторних аналізів і негативного результату. Також була вилучена партія яєць, у якій знайдено сальмонелу, і надані рекомендації щодо постачальників, які працюють по тендерним угодам з управлінням освіти — всі вони мають дотримуватись рекомендацій, які надала Держспоживслужба, наголосила Лариса Костенко. - Ми просимо вибачення у батьків за таку ситуацію. Після висновків комісії, які будуть оприлюднені вже на наступному тижні, всі винні особи будуть притягнуті до відповідальності.

Насамкінець Лариса Костенко додала, що в п’ятницю, 05 лютого, після завершення досліджень усіх зібраних матеріалів, управління освіти прийматиме рішення щодо відновлення з понеділка навчального процесу для учнів початкової ланки ЗОШ №8 і відкриття харчоблоку.

Усі новини