Лариса Костенко: кропивницькі школярі зможуть навчатися дистанційно навіть перебуваючи за межами міста

Субота, 12 березня 2022 15:14

Перед початком дистанційного навчання у школах Кропивницького, очільниця управління освіти міської ради Лариса Костенко звернулася до батьків учнів, наголосивши, що у цей період, як ніколи, наші діти потребують психологічної підтримки, і відповідно до цього буде скореговано навчання. Долучитися до онлайн-занять зможуть і ті діти, які виїхали в інші області України чи закордон.

- Сьогодні психологічна підтримка дітей, їхніх батьків, працівників галузі освіти та збереження здоров’я всіх учасників освітнього процесу – має стати першочерговим! Тому освітній процес переходить у дистанційний формат. Видозміненим буде як розклад занять, так і подача навчального матеріалу, - відзначила Лариса Костенко. - У перший післяканікулярний тиждень психологи закладів освіти проведуть тренінги для педагогів щодо реагування на кризові емоційні стани. Для емоційної підтримки дітей організують онлайн-спілкування, для батьків учнів підготують пам’ятки тощо. Психологічні служби закладів освіти працюватимуть як кризові центри психологічної допомоги усім учасникам освітнього процесу.

Кожен заклад освіти продумав формат онлайн-зустрічей, скорегував розклад занять, при цьому врахували умови доступу до шкільної платформи та можливості її використання. Під час онлайн-уроків основна увага приділятиметься темам на повторення, а подальший новий матеріал вивчатимуть в залежності від його складності. Також, на сайтах закладів освіти розмістять посилання на всеукраїнські онлайн-платформи для дітей різних вікових категорій.

Учні кропивницьких шкіл, які разом із батьками виїхали за межі міста, за заявою одного з батьків мають право продовжити навчання в закладі за місцем тимчасового перебування або перейти на індивідуальну (екстернатну, сімейну) форму навчання.

- Важливо пам’ятати, у разі тривоги необхідно негайно йти в укриття, незважаючи на навчальний процес. Зберігаємо спокій, опікуємося один одним, а навчальну програму обов’язково опануємо! - наголосила Лариса Костенко.

Усі новини