Лариса Костенко: карантин у закладах освіти Кропивницького запроваджений, передусім, в інтересах дітей

Четвер, 12 березня 2020 10:33

Захворювань на коронавірусну інфекцію у Кропивницькому не зафіксовано, як і не спостерігається негативна динаміка збільшення кількості випадків інших гострих респіраторно-вірусних інфекцій. На цьому наголосила начальник управління освіти міської ради Кропивницького Лариса Костенко, коментуючи запровадження карантину в закладах освіти обласного центру.

- Карантинні заходи запроваджуються, найперше, в інтересах  захисту здоров’я дітей і направлені  на запобігання поширення інфекційних захворювань. Вони запроваджують на виконання відповідної постанови Кабінету Міністрів України і управління - відзначила Лариса Костенко. – Від сьогодні, 12 березня, припиняється навчальний процес у закладах середньої, дошкільної, позашкільної і професійно-технічної освіти. Карантин триватиме впродовж трьох тижнів, до 03 квітня.

Карантин передбачає повне закриття закладів, їх не відвідуватимуть ні учні, ні педагогічні працівники. У цей час приміщення шкіл і садочків будуть регулярно дезінфекціонуватися. На період вимушеного припинення занять педагоги отримуватимуть середню заробітну плату.

За інформацією начальника управління освіти, кожен заклад складає індивідуальний графік надолуження освітніх програм по всім предметам. Активно запроваджуватиметься дистанційне навчання, застосовуватиметься ущільнення тем і використовуватимуться додаткові уроки.

- Сьогодні для використання дистанційного навчання ми маємо достатньо інструментів у мережі Інтернет, - звернула увагу Лариса Костенко. – Особливу увагу приділятимемо учням 9-х і 11-х класів, яким доведеться підтверджувати свої знання на державній підсумковій атестації і у зовнішньому незалежному оцінюванні. Вже від понеділка, 16 березня, на сайті управління освіти і на сайтах шкіл будуть запущені відео уроки. До речі, ми плануємо запровадити конкурс на найефективніше використання засобів дистанційного навчання вчителями кропивницьких шкіл і таким чином стимулювати їх інтерес до того, щоб такі заняття проходили цікаво і креативно.

Міська влада також звернулася до усіх роботодавців міста з розумінням поставитися до запровадження у закладах освіти карантинних заходів, оскільки мова йде про здоров’я і життя всіх мешканців Кропивницького. Підтвердженням такого розуміння стануть кроки назустріч батькам дітей із застосуванням індивідуальних графіків роботи.

Усі новини