«Квітка –семицвітка»: діти з Кропивницького пройшли реабілітацію і відпочили у Яремче

Середа, 10 липня 2024 17:18

Цього літа 20 кропивницьких дітей з особливими освітніми потребами разом зі своїми батьками 10 днів перебували в інклюзивному літньому таборі в місті Яремче.

Відпочинок  був організований за підтримки управління молоді та спорту Кропивницької міської ради, оскільки вже 10 років поспіль проєкт «Квітка-семицвітка» є пріоритетним напрямком роботи управління, спрямованим на підтримку дітей з інвалідністю та родин, що виховують дітей з особливими освітніми потребами. 

- Це можливість отримати корекційну допомогу та на практиці закріпити навички, отримані під час навчального процесу, побачити й почути багато нового, цікавого, насолодитись прекрасними краєвидами та гірським повітрям, - відзначила директор КУ «Інклюзивно-ресурсного центру №1 Кропивницької міської ради» Олена Дорошенко.

Супроводжували дітей спеціалісти інклюзивно - ресурсного центру №1, які організували для них насичену корекційно-розвиткову програму. «Квітка-семицвітка» стала чудовою можливістю поєднати відпочинок і корекційну роботу під наглядом спеціалістів, спілкування з однолітками, спроби самостійності.

А для батьків, які супроводжують дітей під час оздоровлення, це не лише можливість просто бути поруч, але й стати повноцінним учасником процесу, навчитися новим підходам у навчанні, обмінятися досвідом, відкрити багато важливих нюансів, які стосуються особливостей навчання і виховання дитини з особливостями розвитку. При цьому неабияке значення має підтримка і розуміння серед батьків-однодумців.

- Синові поїздка дуже сподобалась, супроводжуючі педагоги, психологи  запропонували повний комплекс рекреаційних та екскурсійних заходів, для мене це теж можливість відпочити та відновитися, - поділилася емоціями мама семирічного Артура - Таісія Гавриш.

Усі новини

Сарана — реальна небезпека
Середа, 17 липня 2024 16:17