Купівля продуктів у продавців на вулицях Кропивницького створює реальну загрозу життю та здоров’ю мешканців міста

Понеділок, 20 серпня 2018 15:17

Новинні стрічки у Кропивницькому все більше рясніють повідомленнями про збільшення кількості отруєнь після вживання неякісних продуктів, придбаних на вулицях міста у місцях не призначених для ведення торгівлі. На це звернув увагу секретар міської ради Андрій Табалов під час апаратної наради сьогодні, 20 серпня.

- Урожаї нинішнього року щедрі, продавці біля ринків і вокзалів, а також біля маркетів вже скоро будуть стояти на пішохідних переходах, - звернув увагу секретар міської ради. - Це не жарти, бо вони торгують не лише яблуками і помідорами. Реальну загрозу життю і здоров’ю мешканців міста становить продажа безпосередньо “з асфальту» молочної, м’ясної продукції. Необхідно значно посилити роботу муніципального патруля. Прошу поліцію активніше комунікувати з управлінням торгівлі і спецінспекцією, аби прибрати критичні продукти харчування, тим більше, коли стоїть неймовірна спека.

Коли є попит у мешканців міста на такі продукти, то це називається низькою культурою споживання, яка наражає людей на небезпеку. Андрій Табалов навів свіжий приклад: у четвер і в п'ятницю трапився черговий порив каналізації по периметру Центрального ринку, біля магазину «АТБ».

- Про цю ситуацію міський голова нагадує міськводоканалу, управлінню торгівлі, поліції практично кожного понеділка, - наголосив секретар міської ради. - І поруч у цей же час продають десятки курей, молоко, сир... Стихійна торгівля в таких масштабах-це маркер роботи поліції. У нас на ринках достатньо торгових місць, є лабораторії з перевірки якості молочної, м'ясної, рибної продукції. І якщо ми хочемо цивілізованих, європейських стандартів торгівлі, то нам все одно доведеться повертатися системно до вирішення цього питання і без поліції місто не справиться з цією проблемою.

Усі новини