Кропивницький у скорботі: пішов із життя Почесний громадянин міста Віталій Кривенко

Понеділок, 25 травня 2020 11:34

У Кропивницькому помер заслужений архітектор, людина, що залишила по собі чималу архітектурну спадщину- Віталій Єфремович Кривенко.

Протягом всієї трудової діяльності Віталій Єфремович поєднував свою безпосередню роботу з архітектурною творчою діяльністю. За безпосередньої участі та авторства Віталія Кривенка в обласному центрі споруджені Меморіальний комплекс «Фортечні вали», пам'ятник Богдану Хмельницькому, пам’ятник засновникам заводу “Червона Зірка” братам Ельворті, пам’ятник Ангелу-Хранителю та Соборна площа, архітектурно - скульптурна композиція “Студентство” перед Кіровоградським національним технічним університетом та пам’ятники видатним землякам: лауреату Нобелівської премії Ігорю Тамму, педагогу та піаністу Генріху Нейгаузу, Герою Радянського Союзу Григорію Куроп’ятникову.

Віталій Кривенко також є автором пам’ятника Олександру Пашутіну, встановленого на площі біля міської ради, оформленій теж за його проєктом. Віталій Єфремович - заслужений архітектор України. Він нагороджений орденом “За заслуги” III ступеня, Почесною грамотою Верховної Ради України, Почесною грамотою Кіровоградської міської ради та виконавчого комітету, відзнакою виконавчого комітету Кіровоградської міської ради “За заслуги” ІІ ступеня .

Міська рада міста Кропивницького глибоко сумує, поділяє горе та висловлює щирі співчуття родині з приводу важкої втрати. Пам‘ять про творчу особистість, яка присвятила себе нашому місту, буде світлою і вдячною!

Усі новини