Кропивницький центр реабілітації для дітей з інвалідністю перетвориться в комфортний для вихованців і педагогів заклад

П'ятниця, 21 серпня 2020 12:37

Сьогодні, 21 серпня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович провів робочу нараду в Центрі комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю. Очільник міста поспілкувався з педагогічним колективом та батьками вихованців.

Останніми роками фінансування установи значно зросло. Якщо у 2015-му році на забезпечення діяльності закладу виділяли 700 тисяч гривень, то вже цьогоріч ця сума зросла до 3, 7 мільйонів гривень, підкреслив Андрій Райкович.

Завдяки тому, що коштів стало більше, в закладі зробили чимало, аби перебування діток з інвалідністю тут стало комфортним, а виховання - змістовним. Вдалося також розширити площу приміщення, збільшити кількість послуг, а ще - придбати надзвичайно потрібний дітлахам автобус. За кошти громадського бюджету на території центру облаштували інклюзивний майданчик

⁃ Ми робимо все, щоб цей центр був для своїх вихованців другою домівкою: комфортною, світлою, сучасно облаштованою. При цьому, ми творимо цей простір разом з педагогами, з громадським активом, з батьками, - відзначив під час спілкування міський голова.- А завдання педагогів, вихователів, реабілітологів - допомогти вихованцям центру відчути увагу, тепло, зрозуміти, що вони з нами, що вони не одні у цьому світі.

Мама одного з вихованців закладу Наталія Балаклєєнко щиро подякувала міському голові та депутатському корпусу за увагу до дітей та вагому підтримку закладу.

 ⁃ Ви знаєте, не в усіх містах України є такі центри і спеціальні автобуси для діток з особливими потребами. Ми спілкуємося з батьками з інших міст, тому можемо це стверджувати. Тепер Кропивницький - приклад для інших, як треба приділяти увагу діткам з особливими потребами.

Сьогодні ж Центр потребує облаштування  власного харчоблоку та стоянки для автобусу. Ці питання обов’язково будуть вирішені, пообіцяв Андрій Райкович дітям і батькам.

Усі новини