Кропивницький святкує Міжнародний день захисту дітей

Середа, 1 червня 2022 13:30

Сьогодні, 01 червня, з самого рання у середмісті Кропивницького запрацювало Дитяче містечко — десятки різних локацій із майстер-класами та спортивними розвагами, концертом  та солодощами від спонсорів для дітлахів — усе це подарунок голови ОВА Андрія Райковича, його волонтерської команди та Кропивницької міської ради для маленьких кропивничан.

- День захисту дітей - особливий акцент, що про дитинство нам треба думати щодня. І надто зараз, коли війна. Театральна вулиця обласного центру перетворилась сьогодні на щасливе дитяче містечко, всупереч війні. Ми потурбувались, щоб було творчо, весело, солодко, корисно, як діткам, так і батькам. Наша волонтерська команда теж постаралась, тому що дитяче харчування, дитяча гігієна, дитячі іграшки, особливо для родин, які переселилися із східних областей, дуже потрібні, такі речі не бувають зайвими. Радує, що творча дітвора щиро патріотична, і нехай маленькі кошти, але також збирають, щоб допомогти Збройним Силам. З такими дітьми Україна зобов'язана перемогти! - наголошує Андрій Райкович.

Три місяці війни, страху, сліз і горя не зламали наших людей, а тим більше дітей — доброзичливі посмішки, щирі слова привітань майорять і лунають сьогодні на вулиці Театральній. Однак і про війну ніхто не забув. Центральна локація заходу — це сходи біля імпровізованої сцени, вщерть заповнені десятками іграшок, що символізують кількість невинно загиблих дитячих душ від рук російських окупантів. Ці іграшки довго не затрималися на своїх місцях, бо ж тільки забачивши таке розмаїття дітки бігли туди,  їх ніхто не зупиняв і не стримував, хто хотів залишався тут таки гратися, але й чимало іграшок малеча забирала собі. 

Паралельно із виром заходів у Дитячому містечку редакція тижневика «Україна-Центр» провела свою уже традиційну акцію «Місто в пелюшках. Всупереч війні» із колективним фото малечі та різними корисними подарунками.

Свято триває і на інших майданчиках міста, заходи і на Театральній вулиці продовжуватимуться до вечора.

Усі новини