Кропивницький святковий: спортивна інфраструктура міста потужно розвивається

Четвер, 19 вересня 2019 16:04

Сьогодні, 19 вересня, у Кропивницькому після реконструкції відкрила двері комплексна дитячо – юнацька спортивна школа №2.

З початком нового спортивного року тренерський колектив та вихованців школи привітали міський голова Кропивницького Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов, заступник міського голови Наталія Дзюба та начальник управління молоді та спорту міської ради Сергій Колодяжний. На входини юним спортсменам подарували необхідний спортивний інвентар: нові м’ячі та спеціальні планшети.

Спортивний заклад був заснований у 1968 році. Сьогодні тут діють сім спортивних відділень: футбол, гандбол, пляжний гандбол, легка атлетика, важка атлетика, пауерліфтинг та спортивні єдиноборства, в яких  тренуються 850 вихованців, тож спортшкола є найбільшою у Кропивницькому. У стінах закладу тренувалися такі уславлені майстри футболу, як Андрій Канчельскіс, Андрій Пятов, Дмитро Михайленко, Сергій Назаренко.

Капітальний ремонт спортивної зали школи не виконувався з моменту її відкриття понад півстоліття тому. Із грудня 2018-го року по червень 2019-го тривав На капітальний ремонт спортивної зали, який розпочався у грудні 2018 року, з міського бюджету було спрямовано майже 2,5 мільйона гривень.

Оглянули сьогодні і капітально відремонтований стрілецький тир ДЮСШ №3. У приміщенні встановили автономне опалення, відремонтували дах, облаштували вбиральні. Тепер тут є можливість тренуватися у стрілецьких галереях на 10, 25, 50 метрів та на спеціальному сучасному мультимедійному тренажері. Тож Кропивницький отримав сучасний центр для підготовки висококласних майстрів кульової стрільби.

Андрій Райкович, підсумовуючи оглядини спортивних шкіл міста зауважив, що інвестиції в спорт сьогодні вкрай важливі.

- Спортивна зала в дитячо – юнацькій школі реконструйована правильно. Вона стала сучасною, функціональною, - відзначив міський голова. – Тир також був дуже необхідний місту. Напрямок, який управління молоді та спорту взяло по розвитку стрілецьких видів спорту - вірний. Я переконався, що інвестиції з міського бюджету вкладені правильно.

У свою чергу, секретар міської ради Андрій Табалов розповів, що у дитинстві сам займався в цій спортивні школі, тож може порівняти тодішні умови із сучасними.

- В дитинстві у цій залі я теж грав у футбол. Але ще добре пам'ятаю умови, які тут були тоді. Приємно, що зараз наші діти займатимуться у набагато кращих, комфортних умовах. Переконаний, що і перемог буде більше, бо, погодьтеся, що займаючись з гарним настроєм, і результат буде кращий.

Усі новини