Кропивницький став доступнішим для пересування осіб з обмеженими фізичними можливостями

П'ятниця, 3 лютого 2017 14:23

2 лютого в міській раді Кропивницького відбулось друге засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури під головуванням заступника міського Олександра Грабенка.

У засіданні взяли участь керівники управлінь та відділів міської ради, представники громадських організацій та члени міської організації інвалідів.

Першим про виконання протокольних доручень за результатами першого засідання комітету, що відбулось 5 вересня 2016 року, звітував начальник головного управління житлово-комунального господарства Віктор Кухаренко. Минулого разу на адресу управління звучало багато кртичної інформації щодо поганої роботи світлофорних об’єктів у звуковому режимі.

Віктор Кухаренко відзначив, що за цей час було налагоджено роботу пристроїв озвучки світлофорів, а також заплановано придбати та встановити нові такі пристрої вже цього року. Відремонтовано також світлофор на перехрестях вулиць Преображенської та Великої Перспективної, Шевченка та Великої Перспективної, що дає можливість людям із вадами зору безпечно переходити дорогу.

Начальник головного управління ЖКГ повідомив і про те, що на апаратних нарадах міського голови з керівниками ЖЕО та КРЕПів постійно тримається на контролі робота з обслуговування помешкань осіб з обмеженими фізичними можливостями.

З метою приведення у відповідність до діючих норм і правил та облаштувань з’їздів на тротуарах по вулиці Великій Перспективній (супермаркет “Сільпо”), на перехресті вулиць Арсенія Тарковського та Преображенської, наразі замовлена і готується проектно-кошторисна документація. А от з’їзд біля обласної державної адміністрації вже облаштовано. Також на поточний рік заплановано облаштувати, відповідно до норм і правил, проїжджу частину внутрішньої дворової території по вулиці Родниковій біля житлового будинку №77, оскільки там на першому поверсі проживають дві особи з обмеженими фізичними можливостями.

Віктор Кухаренко також звернув увагу учасників засідання, що був проведений моніторинг житлових багатоповерхових будинків міста на наявність доступу для інвалідів-візочників, у тому числі на відповідність ліфтів, де проживають такі особи.

Загалом представники громадськості та члени міської організації інвалідів позитивно оцінили роботу, виконану головним управлінням житлово-комунального господарства і висловили сподівання на ефективну подальшу співпрацю з міською владою.

Усі новини