Кропивницький стає відкритішим: містяни можуть скористатися новими сучасними електронними сервісами

Середа, 4 березня 2020 16:44

Сьогодні, 04 березня, з нагоди відзначення Міжнародного дня відкритих даних у міській раді Кропивницького презентували три нових електронних сервіси у сферах освіти, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства  та торгівлі за результатами першого Кропивницького хакатона у грудні 2019 року.

Цього дня учасники презентації долучилися у числі інших дев’яти міст України до прямого включення з головною сценою Open Data Day у Києві і привітали активних прихильників впровадження відкритих даних з визначною датою.

Від сьогоднішнього дня мешканці  Кропивницького можуть скористатися трьома додатковими сучасними і зручними електронними сервісами. Сервіс наявних засобів діагностики у закладах охорони здоров’я Кропивницького від програмістів Onix-System буде корисний тим, хто потребує проходження  медичного обстеження. Тут можна дізнатися про наявне діагностичне обладнання і умови діагностики по кожній міській лікарні чи поліклініці. Новий освітній сервіс від Володимира Корзоватих дасть можливість батькам визначити школу, закріплену за місцем проживання дитини, дізнатися про умови навчання в ній і подати документи для зарахування в режимі онлайн.

І нарешті сервіс City App від команди EVNE Developers дозволить містянам оперативно повідомляти комунальні служби Кропивницького про наявні на території міста проблеми: хащі амброзії, аварійне дерево, непрацюючий світлофор чи стихійне сміттєзвалище, порив водопроводу чи тепломережі, відсутність зовнішнього освітлення чи несправний ліфт. Спеціалісти комунальних підприємств обласного центру знатимуть, де необхідно реагувати у першу чергу і після ліквідації аварійної ситуації позначатимуть її, як виконану. Ще один інформаційний додаток призначений для тих, хто підтримує місцевих товаровиробників. Скориставшись ним, можна за фільтром знайти де купити ті чи інші вироби від регіональних виробників і по маршруту дійти до потрібного магазину.

Як повідомила начальник відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення, Оксана Бабаєва, усіма сервісами можна буде скористатись вже у березні. Тестування додатку City App розпочнеться від 23 березня і всі кропивничани запрошуються активно перевірити дієвість сервісів. Посилання на них можна буде знайти на офіційному вебсайті міської ради Кропивницького у розділі "Громадянам".

- Щиро дякую усім, хто долучився до розробки і впровадження у життя нових електронних сервісів у Кропивницькому, хто по справжньому демонструє надзвичайну цінність широкого використання відкритих даних, - відзначила Оксана Бабаєва. – Бажаю усім активістам реалізувати ще багато цікавих проектів у нашому місті і зробити Кропивницький відкритим і зручним для проживання.

Усі новини