Кропивницькій швейній фабриці «Зорянка» - 100 років

П'ятниця, 10 червня 2022 15:51

Історія підприємства, флагмана легкої промисловості краю – це вагома частина історії розвитку і самого Кропивницького.

За ці роки фабрика пройшла шлях від 10 майстрів і 10 швейних машин до підприємства, на якому працюють сотні фахівців та яке має найсучасніше обладнання провідних фірм світу. Продукція підприємства відома далеко за межами Кропивницького, ба навіть України — бо ж “Зорянка” має успішний багаторічний досвід співпраці з відомими на ринку західноєвропейськими компаніями. Звісно ж, таке шановане підприємство з віковою історією і увесь його трудовий колектив заслуговують на особливе свято і вшанування, але зі зрозумілих причин пишні святкування довелося відкласти, але без привітань хоч і в робочій, але досить щемливій атмосфері не обійшлося. Сьогодні, 10 червня, просто таки в робочих цехах відбулися урочистості присвячені Дню працівників текстильної та легкої промисловості України та святкуванню 100-річчя від дня заснування швейної фабрики "Зорянка".

- На Кіровоградщині не так багато знакових підприємств легкої промисловості, що мають славну столітню історію. Фабрика за 100 років змінювалась, а ваші вироби завжди були бажаними далеко за межами України. Місцеві модниці були щасливими мати пальто чи костюми від «Зорянки», - зазначив голова обласної військової адміністрації Андрій Райкович. - Зараз усі ми переживаємо дуже нелегкі випробування, мусимо захищати країну від лютого ворога кожен на своєму місці. Тому я вдячний вашому трудовому колективу, а переважно це - жінки, то трудитесь, продовжуйте славні традиції «Зорянки». Ви – візитівка Кіровоградщини і всієї України!

І дійсно, навіть зараз, всупереч війні, підприємство працює, відшиває нові колекції одягу, допомагає ЗСУ, має високі досягнення, і професійний колектив, який ще й поповнюється — тут уже працюють вимушені переселенці  з інших регіонів України.

- Велика історія за вашими плечима від маленької майстерні до повноцінної фабрики. Підприємству щастило на колектив, а колективу — на керівників, які відчували вимоги часу, і зберігали виробничі потужності підприємства у всі складні часи, - зазначив у своєму вітальному слові заступник міського голови Олександр Мосін.

І ніби засвідчуючи його слова, у кожному цеху бурхливими оплесками зустрічали працівники “Зорянки” багаторічного директора підприємства, Почесного громадянина міста Володимира  Курбатова.  Володимир Ілліч понад 30 років беззмінно керував підприємством, пропрацювавши на ньому загалом майже 60 років. На підприємстві працювали його батьки та брат із сестрою. Людина слова та діла — так його характеризують колеги.

До привітань  приєднався і секретар міської ради Олег Колюка, він відзначив високий професіоналізм колективу “Зорянки” і побажав фабриці іще довгих років успішної злагодженої роботи .

Загалом усі побажання сьогодні зводилися до ключового — переможного мирного неба над Україною, великих обсягів замовлень і високих заробітних плат.

Кращі з кращих представників колективу отримали відзнаки ОВА та обласної ради, міської ради, федерації профспілок Кіровоградської області та профспілки працівників текстильної та легкої промисловості України,  а також ветеранської спілки. 

 

Грамотою Кропивницької міської ради та виконавчого комітету нагороджено:

Логінову Валентину – старшого інженера-технолога пошивного цеху № 4;

Навроцьку Наталію – модельєра-конструктора експериментального цеху.  

Швецову Тетяну - термообробника швацьких виробів пошивного цеху № 1;

Шумаріну Ірину  - швачку пошивного цеху № 5

                       

Подяку Кропивницької міської ради та виконавчого комітету оголошено:

Ковальовій Тетяні  – термообробнику швацьких виробів підготовчо-розкрійного цеху;

Кучеренко Тетяні  –  швачці пошивного цеху № 4;        

Чернявській Людмилі  – швачці пошивного цеху № 4.

Павловській Ользі  - швачці пошивного цеху № 5.

 

А увесь колектив "Зорянки" в особі тимчасово виконуючої обов’язки директора швейної фабрики Любові Надєїній отримали "Вітальний адрес" та пам'ятний сувенір від Кропивницької  міської територіальної громади.  Вручили подарунки Олександр Мосін та Олег Колюка.

Усі новини