Кропивницький приєднується до Години Землі!

Четвер, 16 березня 2017 10:42

У суботу, 25 березня 2017 року о 20:30 люди по всьому світу вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, як символ стурбованості за майбутнє Планети та єдності у бажанні захистити природу. В Україні акція відбудеться за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства освіти і науки України та Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Година Землі була започаткована у 2007 році в Австралії з метою привернення уваги до проблеми зміни клімату та щорічно проводиться за ініціативи найбільшої та найдосвідченішої незалежної природоохоронної організації у світі – Всесвітнього фонду природи (WWF). У 2008 році ця успішна акція поширилась світом - у ній взяли участь понад 50 мільйонів людей у 35 країнах світу. У 2009 році Україна також приєдналась до всесвітньої кампанії.

Година Землі у 2016 році пройшла з безпрецедентним успіхом – долучились понад 7000 міст у 172 країнах по всьому світу. Серед тих, хто підтримав акцію, були мери міст Парижа, Гонконга, Ріо-де-Жанейро, відомі політики, діячі культури та багато інших. В Україні до кампанії долучилися понад 75 міст та містечок, у тому числі Київ, Одеса, Львів, Харків, Кропивницький, Полтава, Маріуполь та інші. У 2017 році заплановано залучити ще більше міст.

Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, цьогорічна кампанія робить наголос на необхідності та безумовній користі щоденних дій кожного громадянина, підприємства, установи, організації у сфері енергоефективності, збереження навколишнього середовища, ощадливого використання ресурсів задля подолання екологічних проблем і досягнення гармонії з природою.

Закликаємо всіх приєднатися до кампанії Година Землі у Кропивницькому та вимкнути світло 25 березня 2017 року з 20:30 до 21:30!

Усі новини