Кропивницький поступово входить в новий опалювальний сезон

Четвер, 21 жовтня 2021 16:46

Сьогодні, 21 жовтня, члени виконавчого комітету встановили економічно обгрунтований тариф на теплову енергію для КП «Теплоенергетик» на опалювальний сезон 2021 – 2022.

Начальниця управління економіки міської ради Тетяна Ломова зазначила, ці тарифи є економічно обгрунтованими, з врахуванням інвестиційної складової. Так, для бюджетних організацій тепло коштуватиме 5 030,15 гpн/Гкaл для інших спoживaчів — 5 826,35 гpн/Гкaл.

- Через те, що зросла вартість ціни газу, яка в структурі тарифу на теплову енергію складає практично половину вартості – а саме 49,9%, підвищення тарифу є обгрунтованим, - пояснила Тетяна Ломова. - Якщо порівняти тарифи 2020 - 2021 років і тарифи на 2021 - 2022 років, стає зрозуміло, що для бюджетних організацій тариф на теплову енергію зріс на 76,24%, для інших споживачів — на 94,43%, тобто майже в 2 рази.

В якості компенсації КП «Теплоенергетик» надаватимуть фінансову підтримку на покриття збитків від операційної діяльності. Для населення тариф залишається на рівні минулого опалювального сезону.

- Добре, що Меморандум зафіксував єдиний тариф для усіх бюджетних організацій. Так, він зріс, бо значно зросла і вартість газу. Ви всі бачили, що відбувається на ринку газу нині. Але головним для нас залишається старт опалювального сезону. А він ніколи не буває легким, - наголосив Андрій Райкович. – Ми вже пустили тепло в пологовий будинок, дитячу обласну лікарню, ЦМЛ і ЛШМД. Вже треба запускати в роботу південно – західну котельню і починати топити в садочках, школах, обласній лікарні та гріти помешкання кропивничан.

Усі новини