Кропивницький – перше місто в Україні, де облаштований соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Середа, 15 лютого 2017 10:27

Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у Кропивницькому є спеціалізованою державною установою, що реалізує державну молодіжну політику, здійснює соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю.

Як повідомила під час своєї звітно прес-конференції у міській раді заступник міського голови Наталія Дзюба, до структури Центру входить перший в Україні міський соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Основні завданнями закладу є надання соціальних послуг, підготовка до самостійного життя, влаштування на роботу/навчання.

Впродовж 2016 року у закладі проживали 54 особи, було надано 1537 соціальних послуг. Важливо відзначити, що за цей час вдалося налагодити зв’язки з родиною – для 8 осіб, оформити відсутні документи – 9 осіб, організувати медичне обстеження – 54 особи, влаштувати на роботу – 21 особу, влаштувати на підготовчі курси до вступу до вищих навчальних закладів – 10 осіб, поставити на облік до міськрайонного центру зайнятості

населення – 5 осіб, оформити реєстрацію за місцем проживання у гуртожитку – 3 особи, оформити пенсію у зв’язку з втратою годувальника – 3 особи.

Центр обліку та тимчасового перебування бездомних осіб надає допомогу відповідній категорії мешканців міста за такими напрямами: психологічна реабілітація, юридична допомога, інформаційні послуги.

У 2016 році на обліку перебували 377 бездомних осіб, 47 осіб отримали паспорти, 57 – посвідчення бездомної особи, 64 особам надано реєстрацію місця перебування, надано 489 послуг.

Загалом, минулого року спеціалістами та фахівцями із соціальної роботи міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надано 33091 соціальну послугу, забезпечено соціальний супровід 62 сімей та 9 осіб, охоплено індивідуальною роботою 4049 осіб,

На обліку у зв'язку зі складними життєвими обставинами перебувала 1041 родина, яким надано 4379 соціальних послуг, здійснене соціальне супроводження 33 прийомних сімей та 5 дитячих будинків сімейного типу, проведено 247 групових заходів, якими охоплені 4757 осіб, проведено 36 рейдових профілактичних виїздів, роботою спеціалістів та фахівців із соціальної роботи охоплено 155 сімей вимушених переселенців та 2158 родин військовослужбовців, яким надано сприяння в отриманні місця проживання, оформлення виплат, працевлаштування тощо.

Здійснено 818 відвідувань сімей з новонародженими дітьми з метою перевірки цільового використання коштів державної соціальної допомоги, розроблено та забезпечено випуск друкованих матеріалі з профілактики негативних явищ у молодіжному та дитячому середовищі, формуванню у молоді відповідального ставлення до батьківства, подолання стресових ситуацій тощо.

Усі новини