Кропивницький - місто новобудов!

Вівторок, 4 грудня 2018 15:51

Стан реалізації масштабних будівельних проектів у Кропивницькому став однією з головних тем звіту міського голови Кропивницького Андрія Райковича сьогодні, 04 грудня.

Андрій Райкович відзначив, що хоч на території міста спостерігається ще не так багато будівельних кранів, як того хотілося б, але зведення першої житлової дев'ятиповерхівки за останні 20 років на вулиці Жадова уже практично завершено і після Нового року будинок буде введений в експлуатацію. А це значить, що чергу на житло, в якій люди стоять по 30-40 років, розконсервовано.

Другий масштабний проект - реконструкція шляхопроводу по провулку Об'їзному

- Вперше за 50 років капітальний ремонт побачив міст, по якому здійснюється чи не найжвавіший рух транспорту у Кропивницькому. Ми організували стабільний рух пасажирських автобусів і маршруток, щоб ремонтні роботи на шляхопроводі тривали і вдень, і вночі, - зауважив очільник міста. - Це серйозна робота, яку власними силами місто не виконало б, тому до співпраці ми залучили Київський мостобудівельний загін.

У своєму звіті міський голова згадав і обіцянку жителям Балашівки щодо будівництва мережі водопроводу. Цього року будівельні роботи вже розпочаті і багато дворів мікрорайону отримали можливість врізалися до новеньких трубопроводів водопостачання. Кілька вулиць приватної забудови а також багатоповерхівки по вулицях Лесі Українки та Дарвіна користуються централізованим водовідведенням, якого раніше там взагалі не було.

Під час зустрічі з громадою Андрій Райкович поінформував про високі темпи реконструкції приміщення колишнього кібернетико-технічного коледжу під найсучасніший в Україні Центр надання адміністративних послуг -”Прозорий офіс”.

- Це буде якісно новий адміністративно-культурний центр, в якому вперше будуть встановлені ліфти для людей з інвалідністю, який змістовно задовольнить практично весь спектр адмінпослуг, і кропивничани не бігатимуть від чиновника до чиновника, із установи до установи за довідкою, - наголосив міський голова. – Крім того, ЦНАП “потягне” за собою і масштабну реконструкцію всієї території навколо, де розташовані краєзнавчий музей, зона відпочинку та історичне приміщення лікарні.

Але найбільшим та найграндіознішим будівельним проектом 2018 року, у реалізацію якого вже мало хто вірив, стала “Арка” по вулиці Ельворті. Міський голова зазначив, що будівельні роботи тут вже розпочалися і впродовж зими необхідно буде виконати увесь підготовчий комплекс та замовити власне “тіло” споруди – гофрований металевий тунель, щоб за відведений залізницею термін вмонтувати його і продовжити упоряджувальні дорожні роботи.

Усі новини