Кропивницький міський центр обліку та тимчасового перебування бездомних осіб: хто і яку допомогу може тут отримати

Понеділок, 19 серпня 2024 10:59

Кропивницький міський центр обліку та тимчасового перебування бездомних осіб є закладом соціального захисту, утвореним для виявлення та ведення обліку бездомних осіб, проведення соціальної роботи, в тому числі надання соціальних послуг.

Як повідомили в департаменті соціальної політики Кропивницької міської ради, фахівці центру забезпечують: виявлення та ведення обліку бездомних осіб, діагностування у них складних життєвих обставин і проведення оцінювання потреб бездомних осіб у соціальних послугах для прийняття рішення щодо надання чи відмови у наданні соціальних послуг, видачу посвідчення про взяття на облік установленого зразка, вивчення наявності у регіоні закладів соціального захисту для бездомних осіб та вільних ліжко-місць у цих закладах для вирішення питання організації тимчасового притулку бездомних осіб, надання соціальної послуги "представництво інтересів" (наприклад: допомога в оформленні або відновленні документів, сприяння в реєстрації місця проживання або перебуванн,; сприяння у забезпеченні доступу до ресурсів і послуг за місцем проживання чи перебування, встановлення зв’язків з іншими фахівцями, службами, організаціями, підприємствами, органами, закладами, установами тощо).

Центр надає наступні соціальні послуги:
1) інформування;
2) консультування;
3) представництво інтересів;
4) надання притулку.

Центр має значний кадровий потенціал. Працівники, які безпосередньо надають соціальні послуги (фахівці із соціальної роботи, соціальні працівники), мають достатній стаж роботи у соціальній сфері, систематично беруть участь у тренінгах, семінарах, зустрічах, конференціях, самостійно організовують вказані заходи, проходять навчальні курси.

З питань отримання/надання соціальних послуг заявники можуть звернутися безпосередньо до Центру, який знаходиться за адресою:
м. Кропивницький, вул. Олени Теліги, буд. 75; телефон: 066 771 26 35;
електронна адреса: bezdomni@krmr.gov.ua

Одночасно зазначаємо, що заявники можуть звертатися за адресою: м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, буд. 41/26 (приміщення ЦНАПу), каб. 118, робоче місце No 71 (години та дні прийому: 8.00-12.00 (понеділок - п'ятниця); телефони: (0522) 30 89 26 (535, 536, 537, 538)

Усі новини