Кропивницький міський гуманітарний штаб працює в режимі 24/7

П'ятниця, 18 березня 2022 15:57

Міський гуманітарний штаб у Кропивницькому  продовжує  координувати  процедури розселення вимушених переселенців у режимі  24/7. Роботу закладу проінспектували заступники міського голови Олександр Мосін та Сергій Колодяжний.

- Контактна інформація  штабу  для людей, які вимушено покинули рідні домівки у фронтових районах поширена в соціальних мережах.  Для того, щоб переселенці могли оперативно зорієнтуватися, ми організували на блокпостах роздачу візитівок, контактні дані також розміщені на білбордах, - повідомила начальниця управління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко.

У штабі  на реєстрації позмінно задіяно сорок працівників. Для людей, які рятуються від війни, тут організоване харчування, їх реєструють і, відповідно до подальших намірів, розселяють дошкільними навчальними закладами. Є садочок, орієнтований на тривалий час перебування, інші надають прихисток на ніч. Працюють цілодобово. За потреби задіюються психолог і медична сестра. Біженців почергово приймають 32 дошкільних навчальних заклади. Паралельно управління освіти формує загальну базу кропивницьких родин, які готові приймати їх у себе вдома.

- Для організації харчування, ми використовуємо наявні у закладах освіти запаси, нам довозять хліб і м’ясну продукцію. Велику допомогу надають  місцеві підприємці, батьки школярів, колеги-освітяни. Люди приносять не тільки продукти харчування, а й одяг, постільну білизну, ковдри і навіть диячі іграшки, - відзначив Сергій Колодяжний.

У цей час до штабу зайшла родина, що змогла вирватися із Краматорська. Останні дні мама з трьома дітьми різного віку вимушена була жити в дачному будиночку, їхнє житло зруйнували окупанти. І відразу найменший малюк років трьох кинувся до столу з іграшками, вибрав м’якого ведмедика і міцно притис його до грудей.

Олександр Мосін щиро подякував усьому колективу штабу, працівникам харчоблоку за чуйність  і родинне тепло, якими вони оточують вимучених горем, стомлених дорогою людей.

- Україна єдина і це зводить нанівець усі плани нашого ворога, - наголосив Олександр Мосін. – Кропивницький сьогодні місто, яке забезпечує надійний тил українського воїнства.  Містяни активно підтримують Збройні сили, направляють гуманітарну допомогу у прифронтові міста, ми готові прийняти усіх, хто змушений рятувати родини від війни. Якщо раптом цієї бази буде недостатньо, ми готові оперативно організувати ще один такий штаб, але допоможемо усім, хто цього потребує.

Нагадаємо контактні телефони міського штабу із розселення:

0953986463

0953986489

0953986435

0953986453

Усі новини